Search

Svjetski uspjeh hrvatskog umjetnika u Kolumbiji

Svjetski uspjeh hrvatskog umjetnika u Kolumbiji

Mario Miše dizajnirao kostime povodom otvorenja nacionalne operne kuće u Bogoti

BURO.


Image: promo

Kostime je Mario Maše ručno oslikavao više od 100 sati, a izgledom podsjećaju na pravo malo umjetničko djelo

Umjetnik Mario Miše još jednom je dokazao svoje vrijednosti na svjetskoj sceni dizajnirajući kostime za gala večer povodom otvorenja nacionalne operne kuće, Teatra Colon u Bogoti, prijestolnici Kolumbije.

Kazalište se otvorilo nakon punih šest godina renoviranja, u njemu je upriličena i gala večer, a gostovalo je više od deset solista Royal Balleta i English National Balleta. Jedan od značajnih gostiju bio je "kolumbijski Billy Elliot" Fernando Montano, solist Kraljevskog baleta, kojem je ovo bio prvi nastup s kolumbijskom kompanijom. Čast za izradu kostima za balet "Le spectre de la rose" pripala je već vani proslavljenom hrvatskom umjetniku Mariu Mišeu.

Svjetski uspjeh hrvatskog umjetnika u Kolumbiji (фото 1)

Sav posao oko pripreme i dizajniranja kostima odradio se u Hrvatskoj, a dovršen je u Londonu. Kostime je Mario Maše ručno oslikavao više od 100 sati, a izgledom podsjećaju na pravo malo umjetničko djelo. Napomenimo da je Mario Miše za svoj rad primio ovacije i priznanje publike kao i poziv za daljnju suradnju što samo potvrđuje njegov status na inozemnoj sceni.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više