Search

Tko je trijumfirao na dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta?

Tko je trijumfirao na dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta?

Čestitamo pobjednicima!

Urednik: E.G.


Image: PR

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu se jučer održala se jubilarna 25. dodjela Nagrade hrvatskoga glumišta

Posve je jasno kako kazališnom sezonom iza nas možemo biti iznimno zadovoljni, što potvrđuje i jaka konkurencija na sinoć održanoj dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta. Nagrade za najbolje predstave pripale su dramskoj predstavi "Črna mati zemla" Zagrebačkog kazališta mladih, predstavi za djecu i mlade "Sherlock Holmes" Zagrebačkoga kazališta mladih, baletu "Gospoda Glembajevi" Hrvatskoga narodnoga kazališta u Zagrebu te opera "Otello" Hrvatskoga narodnoga kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci.

Nagrada za najbolju režiju dramske predstave pripala je Dori Ruždjak Podolski za režiju predstave "Črna mati zemlja" Zagrebačkog kazališta mladih, za najbolje dirigentsko ostvarenje u operi Filipu Pavišiću za dirigiranje opere "Tosca" u produkciji Hrvatskoga narodnoga kazališta u Osijeku te za najbolje koreografsko ostvarenje u baletu Leu Mujiću za koreografiju "Gospode Glembajeva" u produkciji Hrvatskoga narodnoga kazališta u Zagrebu. 

Nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu dobila je Urša Raukar ("Črna mati zemla"), a za najbolju glavnu žensku ulogu Jasna Ančić ("Ostavljam te"). U muškim kategorijama su trijumfirali Siniša Popović za sporednu ulogu u predstavi "Ljudi od voska" te Borko Perić za glavnu ulogu u predstavi "Jedan sluga, dva gospodara". 

više