Traži

Što nas očekuje na izložbi Petera Lindbergha?

Što nas očekuje na izložbi Petera Lindbergha?

Velikan svjetske fotografije stiže u Zagreb

A.P.


Fotografija: Peter Lindbergh

Büro 24/7 vam nudi mogućnost da prisustvujete brunchu sa slavnim umjetnikom i našim uzvanicima

Još nas nekoliko dana dijeli do velikog otvorenja najznačajnije modne izložbe u regiji koja će svoja vrata otvoriti javnosti u utorak, 8. travnja u 11 sati u Domu hrvatskih likovnih umjetnika. Velikan modne fotografije, Peter Lindbergh, zagrebačkoj publici donosi preko 150 svojih najpoznatijih fotografija objedinjenih iz serijala "Images of Women" i "The Unknown". Svi zaljubljenici u modnu fotografiju znaju da ih čeka impresivan odabir s najpoznatijim imenima svjetske modne scene poput Kate Moss, Tatiane Patitz, Linde Evangeliste, Mille Jovovich i brojnih drugih dama koje su pozirale ispred objektiva ovog cijenjenog maestra fotografije.

Linda Evangelista

Ova izložba je ujedno i prva u ovom dijelu Europe nakon 1998. godine kada je izlagao u Beču. Na zagrebačkoj izložbi bit će predstavljena i posebna video instalacija koju je umjetnik napravio u suradnji sa svojim sinom Benjaminom Lindberghom.

"Na zagrebačkoj izložbi predstavit ću izbor iz dvije serije svojih fotografija koje sam snimio ranije tijekom karijere. Riječ je o fotografijama iz serije 'Images of Woman' s radovima koji su definirali i stvorili novi pojam ženstvenosti krajem 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća, dok drugi dio čine fotografije iz opusa 'The Unknown" u kojem su ljudska bića, akteri fotografija, izloženi strahu koji još uvijek nisu spoznali, u kojem je sve fikcija..." kratko je najavio sadržaj svoje izložbe u Zagrebu sam umjetnik, Peter Lindbergh.

Peter Lindbergh

Peter Lindbergh

Peter Lindbergh

Peter Lindbergh

Peter Lindbergh

Peter Lindbergh

Peter Lindbergh

Izložbu ćete moći pogledati od 8. travnja do 10. svibnja 2014.

Kao medijski partner izložbe Büro 24/7 nudi jedinstvenu priliku za 4 čitatelja/čitateljice koji u nedjelju 6. travnja mogu prisustvovati ekskluzivnom Büro 24/7 brunchu sa slavnim umjetnikom! Na mail: info@buro247.hr do sutra u 15 sati, pošaljite vašu najdražu fotografiju iz bogatog opusa Petera Lindbergha, a Büro 24/7 tim će odabrati 4 najbolje i nagraditi ih s ekskluzivnom pozivnicom za brunch. 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor