Search

Tri važne vijesti iz svijeta pop kulture koje ste možda propustili

Tri važne vijesti iz svijeta pop kulture koje ste možda propustili

Tekst: BURO.


Image: BURO.

U moru događanja koja nas napadaju sa svih strana, ako nešto i propustite nije pretjerano čudno. Zapravo, čudnije bi vjerojatno bilo da uspijete sve popratiti i bile bi potrebne zaista posebne vještine za to. Upravo zato, tu smo da pomognemo i mapiramo najvažnije događaje i vijesti koje su vam možda promakle iz nekoliko dana iza nas.

SEZONA RASKIDA

Tri važne vijesti iz svijeta pop kulture koje ste možda propustili (фото 1)

Turbulentni dani i tjedni te vikend pun oluje iza nas. I ne, ne pričamo o vremenu i procjenama "hoće li kiša, neće kiša", nego čitavom valu celebrity prekida koji se dogodio gotovo preko noći. Za dva, tri dana četiri (manje ili više) poznata para su objavila da se rastaju. Kako se čini, mnogi su to učinili u prilično prijateljskom, sabranom tonu, sinkronizirano objavljujući novu situaciju na svojim društvenim mrežama. Nije bilo galame, svađa i sočnih detalja rastajanja za ljubitelje tračeva već samo, barem naizgled, mirna rastajanja odraslih ljudi. Prvo veliko iznenađenje je bio raskid Armieja Hammera i Elizabeth Chamber. "Trinaest godina kao najbolji prijatelji, srodne duše, partneri i roditelji", napisao je Hammer na svojem Instagramu, dodajući "Bilo je nevjerojatno putovanje, ali zajedno smo odlučili da je vrijeme da okrenemo novi list i krenemo dalje". S druge strane, navodno istim "svatko na svoju stranu" sistemom su krenuli i Bill Hader i Rachel Bilson. Dobrom dijelu javnosti je to bila prilično tužna vijest jer svi se sjećamo kao da je jučer bilo kada su se pojavili zajedno na dodjeli nagrada Zlatni globus i objavili da su zajedno, ali kako za sada stvari stoje ovo je nova realnost u kojoj su oboje ponovo single.

LANA DEL REY OBJAVLJUJE NOVI ALBUM, KOJI JE ZAPRAVO AUDIOKNJIGA

Tri važne vijesti iz svijeta pop kulture koje ste možda propustili (фото 2)

U pitanju je zapravo album poezije iliti audioknjiga koja će biti dostupna 28. srpnja. "Violet Bent Backwards Over the Grass" je zbirka poezije koju je Del Rey objavila prije nekoliko mjeseci i tada i najavila da će knjiga biti praćena "govornim" albumom, koji je prvobitno predviđen za siječanj, ali pomaknut na kraj srpnja. Tridesetominutna audioknjiga ima 14 pjesama iz kolekcije i uklopljene su uz glazbu producenta Jacka Antonoffa. Nosi naslov po jednoj od pjesama, a ostale su "LA Who Am I to Love You?", "The Land of 1,000 Fires", "Past the Bushes Cypress Thriving", "Never to Heaven", "Tessa DiPietro" i "Happy". Kako Del Rey kaže: "Pjesme su eklektične i iskrene i ne pokušavaju biti ništa drugo do onoga što jesu i zato sam veoma ponosna. Jer su autentične". Također, i tiskano i audio izdanje će usprkos prvoj izjavi, koštati više od jednog dolara jer će sav novac odlaziti u Navajo Water Project na kojem Lana radi. Uz to, bez brige, objavit će i regularan album. Za sada je datum 5. rujna i držimo palčeve da tako i ostane.

STIGAO JE TRAILER ZA SERIJU “WE ARE WHO WE ARE” KOJU POTPISUJE LUCA GUADAGNINO

Tri važne vijesti iz svijeta pop kulture koje ste možda propustili (фото 3)

Guadagnino nas još jednom vraća u sunčanu Italiju i njezine plaže, samo ovaj put kroz osmodijelnu priču o adolescentskoj ljubavi i strepnji - "We Are Who We Are". Ovo je njegov prvi izlet u TV produkciju i osim toga što se svemu što radi neizmjerno radujemo, ovaj ddebi je poseban razlog zbog kojeg smo i dodatno nestrpljivi. Kratak, snen, atmosferičan trailer je najavio sve ono što bismo trebali gledati u rujnu. Istina, ne može se reći da sam teaser otkriva puno, ali postavlja raspoloženje, atmosferu i emociju. Lagani ritam i synth muzika, dok kamera klizi niz plažu i snima grupu tinejdžera koji se zabavljaju i trče po plaži. Odatle, kamera se vraća na zvijezde serije koje su Caitlin (Seamón) i Fraser (Grazer), koji sjede na stijeni odvojeni od svojih vršnjaka, a možemo čuti samo dio dijaloga: "Oni misle da smo čudaci" kaže Fraser. "Smeta li ti to?". Minimalno, ali i više nego dovoljno da nestrpljivo iščekujemo novu priču o ljubavi, emocijama, osjećaju nepripadanja, samootkrivanju, prijateljstvu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više