Traži

Croatia
U londonskoj Saatchi Gallery otvorena izložba kuće Hermès

U londonskoj Saatchi Gallery otvorena izložba kuće Hermès

"Hermès Wanderland"

K.B.


Fotografija: buro247.ru

Jučer je u Londonu modna kuća Hermès otvorila zanimljivu izložbu i niz instalacija posvećenih modnoj kući

Ljubitelje kultne francuske modne kuće Hermès razveselit će vijest da se jučer u londonskoj Saatchi Gallery otvorila izložba "Hermès Wanderland" koja će trajati do 2. svibnja. Već se prema naslovu izložbe, ali i prema njezinu sadržaju naslućuje glavna tema izložbe, a to je besciljno, ležerno lutanje ulicama grada.  U francuskoj kulturi ovome pojmu odgovara riječ "flânerie", koja označava vrijeme provedeno u šetnji po ulicama grada. U galeriji stoga možete prošetati po 11 prostorija sa zanimljivim eksponatima, točnije svim važnijim modnim dodacima kuće Hermès, počevši od satova pa sve do prepoznatljivih torbica.

Odabrani eksponati izvučeni su iz arhiva kuće kako bi se ponosno pokazali na izložbi. Arhiv je osmislio i kreirao Emile Hermès, sin osnivača kuće, a on se nalazi u Parizu, na adresi Rue Fabourg St. Honore 24. Posjetitelji izložbe dobit će priliku sudjelovati u nizu jedinstvenih instalacija francuskih umjetnika te tako uroniti u svijet Wanderlanda i pogledati svoj grad nekim sasvim novim očima. 

U londonskoj Saatchi Gallery otvorena izložba kuće Hermès (фото 1)

U Londonu će se izložba zadržati od 9. travnja do 2. svibnja, a nakon toga kreće na turneju, najprije će u rujnu posjetiti Pariz, a u prosincu će doputovati do Torina, a već sljedeće godine svoj put nastavlja i u dalekoj Kini.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više