Search

Woody Allen dobiva muzej u Barceloni

Woody Allen dobiva muzej u Barceloni

Europski hommage slavnom američkom redatelju


Image: buro247.com/me

U Barceloni će se otvoriti muzej posvećen liku i djelu kontroverznog filmskog redatelja Woodyja Allena...

Redatelj filma "Vicky Cristina Barcelona", Woody Allen, dobit će svoj muzej u istome gradu u koji je Allen smjestio radnju spomenutog filma u kojem smo pratili zavrzlame ljubavnog četverokuta Penelope Cruz, Scarlett Johansson, Rebecce Hall i Javiera Bardema.

Španjolske novine koje izlaze na engleskom jeziku "The Local" otkrile su da će otvaranje muzeja u čast Woodyja Allena sponzorirati Mediapro, tvrtka koja je producirala brojne Allenove filmove uključujući "Vicky Cristina Barcelona", "Ponoć u Parizu" (2011.), "Rimu, s ljubavlju" (2012.). Glasnogovornik kompanije Mediapro potvrdio je projekt osnivanja muzeja i na katalonskoj TV postaji. 

Godine 2008. Barcelona je podignula brončani spomenik Allenu, koji je Barcelonu u jednom intervjuu za Independent opisao kao "slastan, egzotičan, prekrasan, čist, ugodan, spokojan i pješački" grad. Zgrada koja je predložena kao mjesto muzeja naziva se La Llotja i zdanje je iz 17. stoljeća koje se prostire na više od 2000 četvornih metara na tri kata i koje će predstaviti brojne ključne trenutke Allenove filmske karijere i u kojem će biti izloženi predmeti povezani s kultnim filmovima poput "Annie Hall" (1977.), "Manhattan" (1979.) te "Hannah i njezine sestre" iz 1986. 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više