Search

Za novi hrvatski dokumentarac sredstva prikupljaju putem crowdfunding kampanje

Za novi hrvatski dokumentarac sredstva prikupljaju putem crowdfunding kampanje

"Sala Br. 2"


Image: PR

Riječ je o dokumentarnom filmu "Sala Br. 2" koji će se fokusirati na šest mjeseci u životu vodećeg hrvatskog neurokirurga Darka Chudyja, a za realizaciju projekta potrebno im je 200.000 eura...

"Naš je cilj snimiti dokumentarac o neurokirurgiji i isprepletenim životima oko prostora kao što je operacijska sala.  Fokusirat ćemo se na šest mjeseci u životu vodećeg hrvatskog neurokirurga Darka Chudyja, pokušavajući mapirati kompleksne odnose između njega i njegovih asistenta, borbu i napore da se postigne najbolje od vlastite profesije." poručuje Marko Jerbić, redatelj i producent filmskom projekta "Sala Br. 2" kojem je za realizaciju spomenutog potrebno 200.000 eura, a koje je odlučio prikupiti putem crowdfunding kampanje na platformi Indiegogo. 

Kaže kako u isto vrijeme on i njegov tim žele da to bude film o pojedincu, ali i o medicini te njenim zapanjujućim postignućima koja nam otvaraju nove poglede na naša tijela i znanja koja posjedujemo o nama samima. 

"Naime, za većinu ljudi ta dimenzija ostaje skrivena i daleka, a mi je želimo učiniti dostupnom jeziku kinematografije. Ne samo ući u te prostore već objasniti njihovu strukturu i mehaniku, istražiti raznolike osobnosti koje ih nastanjuju te gustoću egzistencijalnih pitanja koja se otvaraju pred nama. Smatramo da će nam prilika da snimimo ovaj film omogućiti značajan doprinos samom žanru medicinskog dokumentarca, jednako kao i ponuditi intenzivnu i dirljivu priču o životu jednog neurokirurga i njegovim naporima da unaprijedi vlastitu profesiju." zaključuje Jerbić, a više o njegovom projektu i načinu financijske potpore u periodu od dva mjeseca pronađite ovdje.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više