Search

Zašto ne smijete propustiti ovu plesnu predstavu?

Zašto ne smijete propustiti ovu plesnu predstavu?

"Tamo vani i ovdje unutra"


Image: Ivan Slipčević

Nakon uspješne premijere konačno nam stiže i reprizna izvedba sjajne plesne predstave "Tamo vani i ovdje unutra", koja će se održati 3. studenog u 20 sati u Velikoj dvorani Teatra &TD

Plesna predstava "Tamo vani i ovdje unutra" prva je suradnja plesnih umjetnica Sonje Pregrad i Ane Kreitmeyer. Dramaturginja je Ivana Sajko, scenograf i oblikovatelj svjetla Igor Pauška, a glazbu potpisuje Alen Sinkauz. Nakon uspješne i vrlo posjećene premijere, predstava će se ponovno izvesti 3. studenog u 20 sati u Velikoj dvorani Teatra &TD, a zatim će 3. prosinca gostovati u Berlinu u sklopu SODA festivala. 

Zašto ne smijete propustiti ovu plesnu predstavu? (фото 1)

"Ova predstava je o meni, o njoj, o rubu koji nas odjeljujući spaja, o našem susretu u kojem preispitujem namjere one druge, jednako kao što i ona preispituje moje namjere, to je predstava o nesigurnosti koju svako bavljenje drugim podrazumijeva, dakle o rubu koji nas okružuje, na pozornici, na ulici, na kolodvoru, o rubu koji nas štiti i otkriva istovremeno, o razlozima i načinima kojima ga pokušavamo prijeći, kao i o tome kako nas taj prelazak, kojemu je drugo ime dodir, mijenja, potiče, uznemirava i plaši, ova je predstava, baš kao mnoge druge predstava što niču u ovom vremenu straha i sama o strahu, o nepovjerenju, o zlokobnom predosjećaju u nama i oko nas, o zbunjujućem pitanju tko ga uopće proizvodi?, čega se bojimo dok drhtimo pred onim što se još nije dogodilo?, to je predstava o traumi koju budućnost stavlja pred nas samom činjenicom da postoji, kao što postoji i sljedeći korak, kao što postoji i sljedeći ugao, što li nas iza njega čeka?, što li se tamo nastavlja ili prekida?, ovo je predstava o svemu onome što se može i ne mora realizirati kao horor i gubitak, predstava o našim neartikuliranim bojaznima, o njihovoj izmaglici, o monstrumu bez lica koji hranimo u sebi našim prenapetim iščekivanjem, da, ovo je predstava i o napetosti, o napetosti onog ruba, o tome da nešto možda jest, a možda i nije, da će se nešto možda dogoditi, a možda će nas i zaobići, o tome da možda hoćemo, a možda i nećemo biti pošteđeni, ovo je predstava o nečem, o negdje, o možda, o intenzitetu nesigurnog i nepredvidivog, u ovoj su predstavi naša tijela mehanizmi za stvaranje nelagode." Ana kaže i da ova predstava nastaje iz onog što naše tijelo pohranjuje i živi, a Sonja dodaje da nastaje iz panike koju osjećaš, ali ne razumiješ, iz tjeskobe svijeta koja živi na svom rubu pounutrena tijelom, ali i iz tijela koje se na taj rub privikava.

Zašto ne smijete propustiti ovu plesnu predstavu? (фото 2)

Predstava je podržana od Ministarstva kulture RH, a realizirana u koprodukciji s festivalom Perforacije i u partnerstvu s Teatrom &TD. Ulaznice su u prodaji po cijeni od 50 kuna (25 kuna za studente), a rezervirati se mogu na broj 01 4593 510 ili na e-mail itd@sczg.hr.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više