Search

Zagreb dobiva svoj prvi studio posvećen uličnoj umjetnosti

Zagreb dobiva svoj prvi studio posvećen uličnoj umjetnosti

Lapo Lapo by Bare & Modul


Image: Marko Knežević

Umjetnici Bare i Modul pokreću atelje otvorenog tipa

U ponedjeljak, 21. prosinca 2015., u Zagrebu se u 17 sati otvara Lapo Lapo, prvi studio ulične umjetnosti. Prostor se nalazi u Ilici 50 (u prolazu), a iza njega stoje istaknuti zagrebački street art umjetnici Bare i Modul koji su odlučili podijeliti prostor sa svojim kolegama, ali i svim ljubiteljima umjetnosti ove vrste. Street art studio Lapo Lapo jedinstveni je prostor u gradu – on je platforma za nezavisnu i inovativnu umjetnost, sve one koji razmišljaju "izvan kutije" i stvaraju izvan granica konvencionalnih definicija likovnosti. Iza Street art studija Lapo Lapo stoje Miroslav Petković (Modul) i Boris Bare (Pimp My Pump).

Zagreb dobiva svoj prvi studio posvećen uličnoj umjetnosti (фото 1)

Miroslava Petkovića Modula mnogi već znaju kao veterana zagrebačke street art i graffiti scene, koji se kroz posljednjih 20 godina dokazao svojim muralima diljem regije. S vremenom je svoje likovno djelovanje proširio na kaligrafiju, lettering i tipografiju te je sada jedan od rijetkih koji se time specijalizirano bave. Boris Bare dio je uspješnog umjetničkog kolektiva Pimp My Pump s kojim je oslikao mnogobrojne stare zagrebačke gradske pumpe za vodu (tzv. franceke) te ih profilirao u simbol grada Zagreba. S vremenom je svoje djelovanje proširio i na brojne gradske zidove, primijenjenu umjetnost, ali i druge intervencije u prostoru.

Zagreb dobiva svoj prvi studio posvećen uličnoj umjetnosti (фото 2)

Uz radove ovog umjetničkog dvojca u studiju Lapo Lapo pronaći ćete i one s potpisom brojnih drugih relevantnih i poznatih street art umjetnika iz Hrvatske i regije – Lonac, Stipan Tadić, Lunar, kolektiv R2D2, Djuvedj, 2Fast, Nikola Zorotović, Marko Zubak i mnogih drugi. 

Zagreb dobiva svoj prvi studio posvećen uličnoj umjetnosti (фото 3)

Dođite u ponedjeljak u Street art studio Lapo Lapo i od 17 sati podržite domaću scenu, a nakon 21 sat nastavite druženje u Swanky Mint hostelu. Vidimo se u ponedjeljak u Ilici 50! Za glazbu će se pobrinuti DJ-i Zak, Jeff Jarunsky i Agregat Sun koji će glazbu vrtjeti s vinila, a da ne ostanete žedni i gladni bit će tu Pivnica i pivovara Medvedgrad i ekskluzivno za ovu prigodu liker od kanabisa, Vutra. Više informacija pratite na Facebook eventu.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više