Search

Zagrebačka fil(M)harmonija u kinu Europa

Zagrebačka fil(M)harmonija u kinu Europa

Projekt Zagreb Film Festivala i Zagrebačke filharmonije

Urednik: Tina Kovačiček


Image: PR

Ukupno je na svim Fil(m)harmonijama dosad održana 21 izvedba, filmove je gledalo i slušalo 9188 ljudi, a sve su popratili i brojni mediji

Fil(m)harmonija je zajednički projekt Zagreb Film Festivala i Zagrebačke filharmonije koji se održava u kinu Europa. Program publici iz Zagreba i regije donosi najznačajnije nijeme filmove u povijesti kinematografije uz živu pratnju orkestra Zagrebačke filharmonije koja svira glazbu prema originalnim notama iz filma.

Zagrebačka fil(M)harmonija u kinu Europa (фото 1)

Ovaj glazbeno-filmski spektakl iznimno je uspješno započet u veljači 2013. godine izvedbom kultnog filma "Nosferatu", a projekt je uspješno nastavljen sve do danas. U 2015. i 2016. planiraju izvesti čak 14 izvedbi – 7 izvedbi Chaplinovog "Mališana" i 7 izvedbi "Generala" Bustera Keatona. Premijerne izvedbe će se održati 5., 6. i 7. studenog 2015., a reprize 22. prosinca 2015. te krajem siječnja, veljače i ožujka 2016. godine. I ove će izvedbe kultnih komedija uz pratnju vrhunskog orkestra pod ravnanjem maestra Krešimira Batinića biti unaprijed rasprodane.  

Zagrebačka fil(M)harmonija u kinu Europa (фото 2)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više