Search

Zamislite ovo: Filmski festival u Cannesu zabranio selfije na crvenom tepihu!

Zamislite ovo: Filmski festival u Cannesu zabranio selfije na crvenom tepihu!

Strogo su zabranjeni


Image: screenshot,
PR

Ovogodišnje 71. izdanje Filmskog festivala u Cannesu održat će se od 8. do 19. svibnja, a neke stvari više neće biti iste...

Vjerujemo kako je ova vijest mnogima teško pala, posebice celebrityjima. Naime, generalni direktor Međunarodnog Filmskog festivala u Cannesu, Thierry Fremaux, kazao je kako će selfieji ove godine na crvenom tepihu festivala biti strogo zabranjeni jer, prema njegovim riječima, narušavaju protokol dolaska gostiju. Cijelu tu stvar najavio je inače već prije dvije godine, kazavši kako mu je ta praksa fotografiranja mobitelom prilično smiješna i groteskna. Da se stvari u Cannesu ozbiljno mijenjaju svjedoči i nova stavka kako filmski festival ukida jutarnje projekcije za novinare. Naime, čini se kako će sedma sila filmove moći pogledati kada i publika, i to kako bi se očuvala neizvjesnost do posljednjeg trena.

Osim toga, jednom od najpopularnijih američkih servisa za online stream multimedijskih sadržaja, Netflixu, zabranjeno je sudjelovanje na Cannes Film Festivalu, stoga će Netflixovi filmovi ostati kratkih rukava. Zabrana je uslijedila nakon što je Netflix odbio premijerno predstavljati svoje filmove u kinima, a iz Netflixa su pojasnili kako žele ostati dosljedni te sve svoje filmove prikazivati prvo putem vlastite mreže. Ovogodišnje 71. izdanje ovog cijenjenog festivala održat će se od 8. do 19. svibnja, a uskoro bismo mogli doznati i popis kandidata za glavnu nagradu, Zlatnu palmu. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više