Search

Zatvorene 65. Dubrovačke ljetne igre

Zatvorene 65. Dubrovačke ljetne igre

Opernim gala balom

BURO.

Image: PR

Zatvaranje 65. Dubrovačkih ljetnih igara obilježio je Opera gala koncert u izvođenju Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Iva Lipanovića, s vodećim svjetskim baritonom Željkom Lučićem i sopranisticom Lanom Kos, sinoć ispred crkve sv. Vlaha

Pred brojnom festivalskom publikom ispred crkve sv. Vlaha izvedena je uvertira opere "Moć sudbine" ("La forza del destino"), baletna glazba iz opere "Macbeth", a jedan od vodećih svjetskih baritona, možda i prvi verdijanski bariton, Željko Lučić izveo je ariju "Eri tu" iz "Krabuljnog plesa" ("Un ballo in maschera"), "O prodi miei" iz "Nabucca" i ariju kralja iz opere "Macbeth", dok je sopranistica Lana Kos izvela ariju "Violette E strano" iz "Traviate". Solisti su zajednički nastupili s duetom "Madamigella Valéry" također iz "Traviate".

Zatvorene 65. Dubrovačke ljetne igre (фото 1)

Nakon koncerta uslijedila je dodjela Nagrade Orlando Nevi Rošić za najbolje umjetničko ostvarenje na ovim Igrama u dramskom programu i Hrvatskom baroknom ansamblu za glazbeno ostvarenje. 65. Dubrovačke ljetne igre su potom zatvorene ceremonijom u kojoj je izostalo spuštanje zastave Libertas s Orlandova stupa, već je Festivalski dramski ansambl, uz "Poskočicu" skladatelja Đela Jusića u izvođenju Zagrebačke filharmonije i Folklornog ansambla Linđo, razvučenu zastavu pronio prostorom ispred crkve sv. Vlaha.

Zatvorene 65. Dubrovačke ljetne igre (фото 2)

Zatvorene 65. Dubrovačke ljetne igre (фото 3)

Zatvorene 65. Dubrovačke ljetne igre (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više