Search

Zbog divnog cirkusa bez pravih životinja još uvijek mislimo da ima nade za ovaj svijet

Zbog divnog cirkusa bez pravih životinja još uvijek mislimo da ima nade za ovaj svijet

Ovako bi trebala izgledati budućnost

Urednik: E.G.


Image: Buro247.rs

Zamislite da sjedite u cirkusu, počinje glazba i svjetla lagano trepere, a u sredini ringa se pojavljuje slon koji pozdravlja publiku. On nestaje, a konji preuzimaju ring i galopiraju u krug. I cijelo to vijreme, niste vidjeli nijednu pravu životinju, od krvi i mesa. Upravo ovako počinju predstave u cirkusu Roncalli, u kojima su ulogu životinja preuzeli hologrami. Ovdje tigrovi i lavovi skaču kroz vatrene obruče, izvode akrobacije i igraju se loptom, ali nema ni jednog jedinog kaveza.

Prije nešto više od godinu dana, ovaj austrijski cirkus je rekao zbogom upotrebi svih pravih životinja. Još početkom devedesetih prestali su držati divlje životinje i od onda su u svom "arsenalu" imali samo jednog ponija i jednog konja. Dakle, i prije uvođenja holograma bili su među "humanim" cirkusima, a većinu točaka na programu izvode akrobati, umjetnici na trapezu i klauni.

Zbog divnog cirkusa bez pravih životinja još uvijek mislimo da ima nade za ovaj svijet (фото 1)

"I na cirkus utječu društveno-kulturne tendencije pa je sad trenutak da ih Roncalli prati", rekao je Bernhard Paul, direktor i osnivač pa nastavlja: "Nema mjesta životinjama u jednom projektu koji želi biti inovativan, a istovremeno zadržati program tradicionalnog cirkusa i magiju koja je nekad u njemu živjela. Danas se zovemo "Circustheatre Roncalli" u nadi da ćemo moći nastaviti održavati predstave cirkuskog karaktera."

I doista, netko je konačno shvatio! Dosta nam je gledanja drogiranih, zlostavljanih životinja u malim kavezima, daleko od njihovog prirodnog staništa. Teško smo odgledali i novog Burtonovog Dumba, a to je ipak (samo?) bajka sa izvjesnim sretnim krajem. U cirkusu Roncalli mučenja nema, budući da su su sve životinje zamjenjene hologramima, a posjetiteljima se, zahvaljujući jedanaest projektora čini da da gledaju tigrove, slonove i druge divlje životinje. Da stvar bude još bolja, ovo nije kraj njihovih planova za budućnost- sljedeći korak im je prestanak korištenja plastike. Sve u svemu, evo jednog cirkusa koji nam se jako sviđa! 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više