Search

Mate Rimac predstavio Greyp G6 - novi model pametnog električnog bicikla. Pogledajte kako izgleda

Mate Rimac predstavio Greyp G6 - novi model pametnog električnog bicikla. Pogledajte kako izgleda

Cijena im se kreće od 6.500 do 7.500 eura...

Image: PR

U domu Hrvatskog društva likovnih umjetnika u petak je održano predstavljanje nove linije brdskih električnih bicikala Greyp Bikes Mate Rimca. Razvoj i proizvodnja novog modela električnog bicikla označava zaokret u razvojnoj filozofiji Greypa, gdje naglasak sa "snage i brzine" prelazi na "pamet i povezanost" kreirajući pritom jedinstveno korisničko iskustvo. 

Mate Rimac predstavio Greyp G6 - novi model pametnog električnog bicikla. Pogledajte kako izgleda (фото 1)

Greyp G6 kao glavnu diferencijaciju u odnosu na postojeću ponudu brdskih bicikala ističe primijenjenu visoku tehnologiju. Ekipa iz Svete Nedelje prepoznala je tržišne prilike te je električne brdske bicikle, u svom stilu, spojila s visokom tehnologijom. Razvoj nove linije električnih bicikala započeo je idejom da se ne kreira jedan u nizu električnih bicikala, već da se iskoriste nevjerojatne mogućnosti elektrifikacije, povezivosti, "gamificationa" te uz dodatak iznimne kreativnosti stvori jedinstveni proizvod.  

Mate Rimac predstavio Greyp G6 - novi model pametnog električnog bicikla. Pogledajte kako izgleda (фото 2)

"Trebalo je 4 godine intenzivnog istraživanja, razvoja i testiranja kako bismo razvili proizvod koji predstavljamo javnosti. Odlike sustava i same tehnološke platforme, važnije su od samog proizvoda. Za razliku od tradicionalnih biciklističkih kompanija, umjesto opremanja bicikla električnim pogonom, mi smo bicikl razvili oko pogona, senzorike i stalnog pristupa internetu. Vjerujem da smo na jedinstven način spojili biciklističke i digitalne komponente, integrirali senzoriku i kamere, umrežili bicikle, razvili mobilnu aplikaciju i na taj način stvorili potpuno novo iskustvo vožnje bicikla. U ovaj projekt smo uložili četiri godine razvoja i vjerujemo da je ovo prekretnica za našu firmu, a ako možemo zanemariti skromnost na trenutak, prekretnica za biciklističku industriju", izjavio je Mate Rimac tom prilikom.

Mate Rimac predstavio Greyp G6 - novi model pametnog električnog bicikla. Pogledajte kako izgleda (фото 3)

Jedna od glavnih odlika novog bicikla uloga je pametnog telefona koji postaje glavno korisničko sučelje. G6 na temelju informacija dobivenih iz niza ugrađenih senzora direktno sudjeluje u donošenju odluka koje utječu na ponašanje bicikla, a time i samu vožnju, a u nekim slučajevima i sam može donijeti odluku. Primjerice, na temelju broja otkucaja srca vozača; G6 sam prilagođava nivo asistencije motora, a G-senzor detektira opasne situacije i započinje proceduru slanja poziva u pomoć. Niz podataka koji se prate i bilježe, poput prikaza utrošene energije vozača, ali isto tako i one električne, pružat će uvid u stanje bicikla i u navike korisnika, a sve s ciljem unaprjeđenja korisničkog iskustva i još boljeg doživljaja.

Mate Rimac predstavio Greyp G6 - novi model pametnog električnog bicikla. Pogledajte kako izgleda (фото 4)

G6 je, za razliku od svog prethodnika, pedelec model što znači da vozač pri pedaliranju ima asistenciju električnog motora, ali čim prestane pedalirati i asistencija motora prestaje. Povezivost omogućuje slanje naredbi biciklu ili pak dohvaćanje snimaka s integriranih kamera na biciklu, čak i kad bicikl i korisnik nisu na istoj lokaciji. Kamere s funkcijom neprekidnog snimanja bilježe svaku situaciju, a video snimke i fotografije moguće je podijeliti u realnom vremenu na društvenim mrežama. 

Mate Rimac predstavio Greyp G6 - novi model pametnog električnog bicikla. Pogledajte kako izgleda (фото 5)

Posebnost nove generacije Greyp bicikala stalna je povezanost na internet putem eSIM tehnologije koja otvara nove mogućnosti korištenja bicikla i stvaranja doživljaja u vožnji, a njegovim vlasnicima omogućava čak i daljinsko upravljanje određenim funkcijama bicikla kao i nadgledanje. Inovativnu eSIM tehnologiju koja donosi povezanost na internet bez fizičke SIM kartice omogućio je Hrvatski Telekom, a Greyp bicikli su se korištenjem nove tehnologije pozicionirali uz bok najnaprednijim visokotehnološkim proizvodima na svijetu. Zahvaljujući suradnji s Hrvatskim Telekomom svaki Greyp bicikl bit će isporučen vozaču s već aktiviranom internet vezom, bez potrebe za fizičkom SIM karticom ili ugovornom obavezom. 

Mate Rimac predstavio Greyp G6 - novi model pametnog električnog bicikla. Pogledajte kako izgleda (фото 6)

"Kao lideri digitalne transformacije Hrvatske stvaramo poticajno okruženje za inovacije i korištenje novih tehnologija. Ponosni smo na partnerstvo s jednom od najinovativnijih domaćih tvrtki Greyp Bikes u kojem smo zajedno uspjeli u potpuno novi proizvod implementirati tehnologiju eSIM, u čijem je razvoju HT predvodnik unutar Deutsche Telekoma. Implementacijom napredne vizije povezivosti koju omogućuje eSIM tehnologija, novi Greyp bicikli omogućuju stvaranje potpuno novog iskustva vožnje. Korisnici ovog tehnološki najnaprednijeg bicikla bit će stalno povezani na internet i na taj način moći iskoristiti sve mogućnosti koje im donosi najbolja mobilna mreža Hrvatskog Telekoma", istaknula je Nataša Rapaić, članica Uprave Hrvatskog Telekoma i glavna operativna direktorica za privatne korisnike.

Mate Rimac predstavio Greyp G6 - novi model pametnog električnog bicikla. Pogledajte kako izgleda (фото 7)

Uza svu elektroniku i software; G6 je punokrvni off-road bicikl. Okvir je napravljen od kompozita ojačan karbonskim vlaknima, enduro geometrije na 27,5+ gumama, sa ovjesom od 150mm hoda izrađen s RockShox komponentama. Električni pogon je priča za sebe.Baterija i integrirani BMS (Battery Management System), razvijena i proizvedena u Greypu, jedna je od najkompaktnijih na tržištu, a unatoč tome ima kapacitet od 700 Wh što ju čini jednom od najvećih u industriji. Motor, proizvođača MPF Drive, ima Greypu prilagođen firmware koji omogućava izvrsnu kontrolu, ali i dalje jaki okretni moment i prirodni osjećaj pod nogama. Atraktivan izgled kao i sve karakteristike novog električnog bicikla, predstavljaju velik iskorak za samu tvrtku i kao što je naglasio Mate Rimac - vjerojatno i za samu biciklističku industriju.

Mate Rimac predstavio Greyp G6 - novi model pametnog električnog bicikla. Pogledajte kako izgleda (фото 8)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više