Search

Predstavljamo prvi električni SUV – Tesla Model X

Predstavljamo prvi električni SUV – Tesla Model X

Odvažan dizajn i sjajne perfomanse


Image: buro247.ru

Vlasnik kompanije Tesla, Elon Musk, ovih je dana svečano predstavio novi model električnog automobila – radi se o Modelu X, prvom električnom SUV-u zanimljivog dizajna i prostranog interijera

Novi električni automobil dostupan je u dvjema verzijama – 90D i P90D za koje ćete morati izdvojiti 132 000 i 142 000 dolara. Prvu verziju Modela X odlikuje domet od 413 kilometara na jednom punjenju i ubrzanje do 100 km/h za 3,7 sekundi, dok je druga verzija nešto jača; sa svojih 772 KKS verzija P90D ubrzava do 100 km/h za samo 3,2 sekunde.

Predstavljamo prvi električni SUV – Tesla Model X (фото 1)

Predstavljamo prvi električni SUV – Tesla Model X (фото 2)

Predstavljamo prvi električni SUV – Tesla Model X (фото 3)

Posebnost novog modela je i prostran interijer koji može primiti sedmero ljudi, a najveće iznenađenje su "krilna" stražnja vrata koja unose sportski štih u dizajn automobila, a ne zaboravimo ni na puno veću slobodu prilikom traženja mjesta za parkiranje. Teslin Model X može se pohvaliti i visokim stupnjem sigurnosti, automatskim sustavom kočenja i niz ugrađenih senzora i kamera, a posebnu pažnju razvojni inženjeri pridali su kvaliteti zraka u unutrašnjosti, ugradivši 10 puta veće HEPA filtre u odnosu na standardne automobile. 

U nastavku pogledajte kako je protekla prezentacija atraktivnog Modela X:

Related articles

Buro 24/7 Selection

više