Traži

Prvi restoran na kotačima stiže iz Peugeota

Prvi restoran na kotačima stiže iz Peugeota

Le Bistro du Lion


Fotografija: buro247.kz

Francuska automobilska tvrtka Peugeot odlučila je ljubav Francuza prema vrhunskoj kuhinji ugraditi u automobil te je osmislila jedinstveni koncept vozila Le Bistro du Lion koji se može pretvoriti u restoran, a posjetitelji Milanskog tjedna dizajna moći će ga pogledati uživo 14. travnja

Ovaj kompaktni kombi idealno će se uklopiti u gradski pejzaž. Njegova sposobnost transformacije oduševit će sve ljubitelje automobilskog dizajna, budući da se kombi može raširiti na duljinu dvaju kombija, a unutrašnjost Le Bistro du Liona krije dvije zone: zonu za kuhanje i zonu za posluživanje te čak i DJ pult.

Ovaj kombi sa svojom mobilnom kuhinjom i stolovima može ugostiti i do 30 ljudi, a u suradnji s tvrtkom Euromag Peugeot je ovo vozilo opremio dvjema pločama za roštilj, četirima indukcijskim pločama, fritezom, velikim hladnjakom od preko 400 litara te dodatnim 350-litarskim hladnjakom za piće i aparatom za espresso kavu. Prilikom dizajniranja vozila razvojni inženjeri na umu su imali i ekološku osviještenost pa vozilo za sobom neće ostavljati nikakav otpad zahvaljujući sustavu za recikliranje. 

U sklopu reklamne kampanje renomirani francuski chef Sven Chartier će za vrijeme Milanskog tjedna dizajna, koji počinje 14. travnja, u Le Bistrou du Lion pripremati lokalna jela od organski uzgojenih namirnica, a nakon njega kombi se premješta na izložbu Expo 2015. koji se održava na drugom kraju Milana. 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor