Search

Psihodelični Porsche Janis Joplin na izložbi automobila na Floridi

Psihodelični Porsche Janis Joplin na izložbi automobila na Floridi

U ožujku


Image: buro247.ru

Jedna od najvećih ikona u povijesti rock glazbe svijetu je u naslijeđe ostavila ne samo sjajnu glazbu, ali jedan od zanimljivijih predmeta u njezinu vlasništvu bio je i jedinstveni psihodelični Porsche kabriolet

Automobil Porsche 356 SC Cabriolet prebojen u duginim bojama s crtežima leptira, čudnovatim krajolikom i raznim psihodeličnim motivima, koji je u prosincu prošle godine dosegao nevjerojatnih 1,76 milijuna dolara na aukciji kuće Sotheby u New Yorku, tijekom ovog ožujka, preciznije od 11. do 13. bit će predstavljen na izložbi automobila Amelia Island Concours, na kojem će se uz legendarni Porsche naći više od 250 jedinstvenih modela iz cijelog svijeta. 

Neobuzdani duh rock'n'rolla 1960-ih oduševit će sve ljubitelje automobilske industrije i unikatnih primjeraka bogate povijesti, a ovaj to svakako jest. Janis je u svom Porscheu znala juriti ulicama Los Angelesa, a u njemu je prešla i cijelu zapadnu obalu Amerike. Od 250 vozila na izložbi automobila Amelia Island Concours vjerujemo da će se oko ovog stvoriti posebna gužva.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više