Search

Retro ljubimac u modernom ruhu: Električni Ford Bronco čuva okoliš i izgleda odlično

Retro ljubimac u modernom ruhu: Električni Ford Bronco čuva okoliš i izgleda odlično

Reinterpretacija američkog klasika

Tekst: D.D.


Image: Zero Labs

Kalifornijski start-up Zero Labs u zadatak si je uzeo transformirati klasike američke automobilske industrije, a među prvim se "na tapeti" našao model Bronco proizvođača Ford. Izrađen je od čelika, i to nabavljenog iz Fordove tvornice, a najveća mu je prednost što je električan. Iako se ovaj SUV i dalje proizvodi, dizajneri iz Zero Labsa odlučili su reinterpretirati prvu generaciju tog automobila koja potječe iz 1966. godine. Više od 1000 novih dijelova ručno je spojeno i poravnano laserom, a "limeni ljubimac" se dodatno ističe retro dizajnom.

Retro ljubimac u modernom ruhu: Električni Ford Bronco čuva okoliš i izgleda odlično (фото 1)

Jednostavne linije karoserije lišene su detalja i obojene u mint zelenu i bijelu boju, za potpuni vintage efekt, a između ostalog automobil je opremljen i baterijom od 70 kWh što znači da se njime može putovati otprilike 300 kilometara prije nego što se morati stati na punjenje. Unutrašnjost ovog neodoljivog Bronca, koji se može pohvaliti i sa 600 konjskih snaga, izrađena je ručno od drveta te od obične ili veganske kože te je krasi upravljač i volan u retro stilu.

Retro ljubimac u modernom ruhu: Električni Ford Bronco čuva okoliš i izgleda odlično (фото 2)

Automobili se izrađuju samo po narudžbi, a mogu se naručiti putem stranice Zero Labs. Postoje dijelovi koji se mogu personalizirati, a početna cijena ovog modela iznosi 185 tisuća američkih dolara. Duša iz prošlosti spojena s tehnologijom budućnosti čini ovaj automobil primamljivom opcijom za ljubitelje oldtimera koji su ekološki osviješteni. Tko je rekao da luksuz mora biti štetan za prirodu oko nas?

Retro ljubimac u modernom ruhu: Električni Ford Bronco čuva okoliš i izgleda odlično (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više