Search

Rimac danas u Zagrebu predstavlja C_Two senzaciju! Moći ćete ga gledati tri dana i upoznati cijeli tim

Rimac danas u Zagrebu predstavlja C_Two senzaciju! Moći ćete ga gledati tri dana i upoznati cijeli tim

Trodnevno događanje na Trgu Josipa Jurja Strossmayera

Image: PR,
Facebook Rimac Automobili

Tijekom posljednjeg vikenda ovog mjeseca, počevši od danas, petka 28.9. (od 12 do 18 sati) te u subotu (od 9 do 18) i nedjelju (od 9 do 17 sati), Rimac C_Two, elektropogon istog automobila, Greyp električni bicikli i drugi proizvodi Rimac Automobila bit će izloženi na Trgu Josipa Jurja Strossmayera. Rimac tim svaki puni sat održavat će tako prezentacije izložaka i zainteresiranu publiku detaljnije upoznati s njihovom tehnologijom te odgovarati na sve upite.

Rimac danas u Zagrebu predstavlja C_Two senzaciju! Moći ćete ga gledati tri dana i upoznati cijeli tim (фото 1)

Podsjetimo, C_Two je potpuno električni sportski automobil koji ostvaruje najveću brzinu od 412 km/h, oslobađajući 1914 konjskih snaga, a od 0 do 100 km/h ubrzava za 1,97 sekundi. Ovaj automobil razvijen je iznova, ne nasljeđujući ništa iz prve generacije, Concept_One automobila, osim ideje da bude tehnološki najnapredniji super sportski automobil na svijetu. Srce ovog automobila - njegov elektropogon čine četiri individualna električna motora kojima upravlja Rimac All-Wheel Torque Vectoring, koji raspoređuje moment po svakom kotaču, kontrolira moment 100 puta u sekundi i na taj način omogućuje iskorištavanje maksimalne količine prianjanja svakog kotača. Baterija kapaciteta 120 kWh jednim punjenjem omogućava domet od 650 kilometara. Količina tehnologije očituje se i u procesnoj snazi računala ugrađenih u automobil koja je jednaka je računalnoj moći 22 MacBook Pro računala. Rimac tim za autonomnu vožnju trenutno na hrvatskim prometnicama prikuplja podatke i testira algoritme koji će rezultirati autonomnim sustavima ovog super sportskog automobila na stazi. Planirana je proizvodnja 150 jedinica C_Two, isporuke kreću 2020., a većina komponenti će se, kao i do sada, proizvoditi u Hrvatskoj. 

Rimac danas u Zagrebu predstavlja C_Two senzaciju! Moći ćete ga gledati tri dana i upoznati cijeli tim (фото 2)

Čitav razvoj i proizvodnja tehnologije i automobila je u umovima i rukama tima koji danas broji preko 400 ljudi i 26 nacionalnosti s lokacijama u Svetoj Nedelji, Splitu i Osijeku. Od pionira na području tehnologije električne mobilnosti, tvrtka se razvija u snažnog dobavljača ključnih sustava elektrifikacije proizvođačima hibridnih i električnih automobila: Renault, Seat, Koenigsegg, Aston Martin, Porsche, Automobili Pininfarina i ostalima. Specifičnost tvrtke očituje se u razvoju i proizvodnji velikog dijela komponenti i dijelova unutar jedne ograde: od pogonskih i baterijskih sustava preko infotainmenta sve do izrade karoserijskih dijelova i dijelova ovjesa. U Zagrebu će biti i predstavljani i primjeri tehnologije koju razvijaju za druge autoproizvođače. Više informacija pronađite i na službenom Facebook eventu

Related articles

Buro 24/7 Selection

više