Search

Savršen obiteljski automobil: Mercedes-Benz B-klasa

Savršen obiteljski automobil: Mercedes-Benz B-klasa

Novi modeli bestseller monovolumena

BURO.


Image: Mario Poje

Od lansiranja Mercedes- Benz B-klase krajem 2011. godine u svijetu je prodano više od 380 tisuća primjeraka

Danas ovaj kompaktan monovolumen, premijerno predstavljen na pariškom salonu automobila dolazi u novoj, svježijoj verziji uz atraktivniji izgled i novu ponudu modela. Mogućnost izbora u ovom segmentu zaista je jedinstvena: četiri ekonomična dizelska motora s prosječnom potrošnjom od 3,6 do 5,0 l/100 km, jednako toliko benzinskih motora s potrošnjom između 5,4 i 6,6 l/100 km, kao i alternativni pogonski sustavi (B 200 Natural Gas Drive i B-Electric Drive), a tu je i 4Matic pogon na sve kotače. Usto, uz koeficijent otpora zraka manji od 0,25, B-klasa je i dalje među vodećima u svome segmentu.

B klasa

Redizajniranu B-klasu karakterizira novi branik, široka masa hladnjaka s dva otvora za zrak i od sada integrirana dnevna svjetla unutar farova koja automobilu podaruju više organski te istovremeno dinamičniji izgled. Stražnji branik također je osvježen i sada sadrži više stilski kromiranih elemenata. Visokoučinkovita LED svjetla stvaraju karakterističan agresivan stav - danju, a naročito noću.

B klasa

Prepoznatljiva kabina dolazi u luksuznijem izdanju te dijeli više ekskluzivnih elemenata iz ostatka aktualne ponude Mercedes-Benza, dok se poseban naglasak postavlja na individualizaciju. Mnoštvo jedinstvenih detalja, poput velikog samostojećeg ekrana i stilski organiziranih instrumenata ispred vozača stvaraju novi dojam boravka u B-klasi. Moguć je izbor između 12 različitih boja ambijentalnog osvjetljenja, čime je moguće stvoriti različite ugođaje unutar automobila.

B klasa

Mercedes-Benz također je osvježio ponudu paketa te su dostupne tri nove razine opremljenosti: Style, Urban i AMG Line. Novosti u dodatnoj opremu uključuju "Keyless-GO" pokretanje motora preko tipke, a dovoljno je da ključ bude u džepu vozača. Sigurnosni standardi podignuti su na višu razinu te je sustav Collision Prevention Assist za sprječavanje sudara proširen za funkciju Collision Prevention Assist Plus s djelomičnim automatskim kočenjem kako bi se umanjio rizik od naleta na stražnji kraj automobila. U istome tonu, standardni sustav "Attention Assist" slično je unaprijeđen: djeluje unutar većeg opsega brzine kretanja (60-200 km/h) te sada koristi pokazatelj s pet razina upozorenja, kako bi bolje i preciznije upozorio vozača na umor.

Mercedes

Related articles

Buro 24/7 Selection

više