Search

15 stvari koje možete raditi online kada vam je dosadno (a znamo da je)

15 stvari koje možete raditi online kada vam je dosadno (a znamo da je)

Tekst: BURO.


Image: BURO. Srbija

Koji je dan kućne karantene? Ma tko više uopće broji? Izmjenjuju se jutra i noći, raspoloženja, temperature - od snijega smo stigli i do pravog pravcatog proljeća. Misli jure u krugovima, pa i preskaču. Kupaonske pločice su blistave, fuge kompletno sređene. Nokti nalakirani, punđe ponosno strše visoko na vrh glave. Imamo sve nove aplikacije, svladali smo zoom (i uključili filtere), veoma odraslo ispijamo vino pred ogledalom i vježbamo unutrašnje monologe. Otvorimo knjigu, zatvorimo knjigu. Počeli smo ambiciozno gledati serije koje imaju devet sezona ispočetka. I da, znamo da bi bilo najbolje ovaj period iskoristiti za ozbiljan rad, online tečajeve Ivy League škola, učenje novog jezika, virtualni posjet muzejima, dovršavanje diplomskog rada i općenito rada na sebi. Ali, nije lako, dok nam misli bježe, a možda nije ni loša ideja pustiti sebe na miru. I priuštiti si malo smijeha, skretanje misli "level pro", sve one gluposti koje ste odavno mislili napraviti, pa nikada niste... Vodimo vas na online turu potpuno bespotrebnih stvari koje možete radite na Internetu.

15 stvari koje možete raditi online kada vam je dosadno (a znamo da je) (фото 1)


1. Kreirajte vlastite memeove

Svi ih obožavamo! I što radimo ovih dana? Dijelimo najzabavnije do iznemoglosti. Ako imate ideju za neki, posjetite Meme generator i pošaljite nam svoje kreacije. Bonus bodove dobivaju oni koji rade svoje emoticone na WhatsAppu.


2. Rješavajte kvizove

Ima nešto beskrajno privlačno u tim pitalicama koje nam nude odgovor na svemirski bitna pitanja kao što su "koja ste pizza" ili "koja ste Spice Girl". Također, možete testirati svoje znanje iz antičke umjetnosti, povijesti 20. stoljeća i svjetske geografije. Pažnja, lako se možete navući.


3. Guglajte se

Ovo bi u normalnoj situaciji bio "big no", ali sada - pa, zašto ne?! Možda otkrijete neki zabavan tekst, možda nađete novog neprijatelja... Tko zna! Možda vas to inspirira da dovedete u red svoj SEO trag.

15 stvari koje možete raditi online kada vam je dosadno (a znamo da je) (фото 2)


4. Glasajte

Ima li smisla u rangiranju svega na ovom svijetu? I da i ne, ali zašto ne biste sat vremena potrošili na glasanje o svemu najnebitnijem ikada. Tako možete pomoći budućim generacijama da imaju sveobuhvatni uvid u pop kulturu.


5. Isprobajte nove dating aplikacije

Koja je svrha? Pa, koja je svrha postojala ranije? Ove okolnosti vam dopuštaju da se s nekim spojite old school, veoma u stilu Jane Austen. Toliko je jedinstvena situacija, da bi bilo baš bezveze preskočiti malo digitalnog udvaranja u vrijeme korone.


6. Igrajte igrice

Da! Napokon! Sjetite se svih onih dana iz bezbrižnog doba kada ste prekidali igru samo da svratite do kuhinje. Haleluja, dobili smo šansu za novi krug toga!

15 stvari koje možete raditi online kada vam je dosadno (a znamo da je) (фото 3)


7. Hakirajte život

Neprestano vam iskače gomila kratkih video uradaka dok guglate nešto bitno za posao poput "kako savršeno složiti krevet", "kako oguliti ananas", "kako povući perfektnu liniju eyelinerom"? Vrijeme je da sve to odgledate i ovladate novim trikovima.


8. POP!

Znate onu foliju s mjehurićima u koju se zamotaju lomljive stvari? I znate koliko je zabavno i opuštajuće bušiti te mjehuriće? E pa, možete to raditi i online. Nema na čemu.


9. Čitajte stripove

Postoji stranica na kojoj možete kliknuti na gumb "random" nakon čega će vam biti servirano beskrajno mnogo sarkastičnih ilustriranih pričica.

15 stvari koje možete raditi online kada vam je dosadno (a znamo da je) (фото 4)


10. Trenirajte mozak

Rastjerajte "brain fog" sa super igricama i mozgalicama.


11. Napokon savladajte natalnu kartu

Unesite podatke koji se traže i dobit ćete svoje pozicije zvijezda. A sada barem imate vremena posvetiti se svim tim nijansama vaše ličnosti...


12. Isplanirajte putovanje iz snova

Da, da, znamo da je putovanje trenutno zabranjena kategorija... Ali to samo znači da ne morate ništa raditi nabrzaka, naprotiv, ovog se puta možete svemu u potpunosti posvetiti i riješiti jednadžbu - kada, s kim, kako, koliko... Sretan put, nekada.

15 stvari koje možete raditi online kada vam je dosadno (a znamo da je) (фото 5)


13. Putovanje u prošlost

Je li bitno koja je pjesma bila prva na Billboardovoj top ljestvici na dan kada ste se rodili? Možda i ne, ali 'ajmo saznati! Ovaj site vam daje tu mogućnost u samo nekoliko klikova.


14. Neka sve bude okej

Ovo nam je potrebno više nego ikada. Tako da ovih dana računamo klikanje na ovaj gumb gotovo kao aktivizam.


15. Nahranite gladne

A ovih dana, dokonost zaista može biti i aktivizam. Naime, stranice kao što su Freerice i WFP (World Food Programe) će za svaki vaš točan odgovor donirati hranu ugroženim skupinama.

Leave a comment

više