Search

3 događanja koja možete posjetiti preko vikenda

3 događanja koja možete posjetiti preko vikenda

Idealna izlika za mini odmor


Image: PR

U nadolazećim vikendima koji će biti obilježeni lijepim vremenom koje smo svi tako željno iščekivali, u konstantnoj smo potrazi za nekim manifestacijama koje još nismo doživjeli i na kojima bismo voljeli prisustvovati. Osim zbilja bogatog programa koji nas očekuje ili su već započeli u većim hrvatskim gradovima, postoje i oni događaji koji vam mogu biti izlika da se uputite na jedan mali vikend izlet. Spojite ugodno s korisnim i posjetite neku od ovih izvrsnih lokacija koje će upriličiti zbilja zabavne događaje.

1. Silba Summer Festival

3 događanja koja možete posjetiti preko vikenda (фото 1)

Pred nama je manifestacija Silbensko kulturno ljeto - Silba Summer Festival koja ponovno otvara svoja vrata 16. lipnja na bajkovitoj Silbi, otoku koji je u posljednje dvije godine izrastao u pravu trendy destinaciju za ljubitelje kulture i umjetnosti, a koju pohode domaći i strani turisti željni drugačijeg, originalnog i eko odmora. Događanja u sklopu Silbenskog kulturnog ljeta – Silba Summer Festival, središnje godišnje društvene, zabavne i kulturne manifestacije na Silbi, trajat će više od dva mjeseca, a uključit će više od stotinu atraktivnih događanja među kojima će se naći brojni glazbeno-scenski spektakli, predstave, likovne izložbe i instalacije, sportska natjecanja  i naravno, vruće ljetne fešte.

Od 22. lipnja do 25. lipnja otokom će zavladati Silba Vibra Festival! Treće izdanje ovog popularnog međunarodnog festivala koji svake godine na Silbi okupi vrhunske glazbenike, uz omiljene i već tradicionalne glazbene sadržaje i jam sesije, ove godine ima posebno naglašen edukativni aspekt. Tako će u sklopu Festivala posebna pažnja biti posvećena očuvanju otoka od požara, zaštiti flore i faune i upravljanju otpadom na otoku. Ovogodišnji Silba Vibra Fest održava se pod sloganom "Upijamo znanje, upijamo glazbu, upijamo sunce!", a svim znatiželjnicima preostaje da se čim prije upute na Silbu i počnu uživati u svim sadržajima Silbenskog kulturnog ljeta i ljepotama koje ovaj mali otok nudi.

2. DunavArt Festival

3 događanja koja možete posjetiti preko vikenda (фото 2)

Često otpjevan i mnogo proputovan, Dunav inspirira od izvora do ušća, pa je tako inspirirao pokretače DunavArt Festivala koji „teče i spaja“ te povezuje Vukovar, Baranju, Ilok i Erdut u jedinstveni umjetnički doživljaj koji u hrvatsko Podunavlje donosi vrhunsku glazbu te istodobno promiče vrijednosti kulturne baštine, vinskog i gourmet bogatstva te približava podunavske zemlje Hrvatskoj. Nadmašujući sva očekivanja, prvo izdanje DunavArt Festivala u 2017. godini okupilo je više od 10.000 posjetitelja koji su očarano promatrali svaki kutak festivala na Dunavu, obogaćen vrhunskom ponudom glazbe, vina i hrane s hrvatskog Podunavlja! Nadolazeći festival će kroz dva vikenda, od 22. do 30. lipnja, povezati Vukovar, Baranju, Ilok i Erdut, a posjetitelji će uživati u čaroliji ovog kraja i bogatom programu, besplatnom za posjetitelje. Za cjelokupni program posjetite njihovu Facebook stranicu

3. Kantuni

3 događanja koja možete posjetiti preko vikenda (фото 3)

Manifestacija koja je "očarala posjetitelje", pokrenuta s velikim uspjehom pred dvije godine na jedinstvenim lokacijama rapske starogradske jezgre, ponovno otvara svoja vrata svim posjetiteljima željnim jedinstvenih doživljaja, vrhunske ponude i opuštene ljetne zabave. Za sve koji Kantune još nisu doživjeli, produženi vikend između 21. i 24. lipnja idealna je prigoda za posjet Rabu i uživanje u jedinstvenim rapskim Kantunima! Jer, Kantun svjetla - prekrasni mediteranski park Dorka, Kantun susreta - veličanstvena starogradska Pjaceta, Skriveni kantun - tajnovita Mahačeva vila, Kantun doživljaja - jedinstveni Sveti Ivan i Kantun uspomena - Vidikovac s najljepšim pogledom na cijeli grad, svaki kantun otoka Raba u sklopu manifestacije Kantuni pruža puno dobrih razloga za posjet, susret i zajedničko uživanje, svakog dana trajanja manifestacije od 19:00 do 01:00 sati. A na svakome "kantunu" očekuju nas posebno uređeni prostori i jedinstveni ugođaji, vrhunski izvođači i nezaboravni doživljaji, ambijentalno uređenje i birana ponuda, slasni zalogaji, osvježavajući gutljaji. Najkraće rečeno: autohtona i posebna, najbolja urbana zabava!

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više