Traži

5 novih cool mjesta u Zagrebu za koje trebate znati

5 novih cool mjesta u Zagrebu za koje trebate znati

Kavantura, Brokenships Bistro, Egoist Bar...


Fotografija: @acrossthegoals,
Egoist Bar,
Nataša Njegovanović,
Željka Zrnić,
@matejavrckovic,
PR

Rujan je mjesec mnogih početaka. Da je tome tako možemo vidjeti na primjeru količine novih mjesta koja su nedavno niknula u Zagrebu, a koja vam ne bi smjela proći ispod radara. I dok smo o nekima pisali i detaljno ih predstavili, druga su se u međuvremenu otvorila na raznim gradskim lokacijama, pa vam ovom prilikom donosimo sve na jednom mjestu.

Brokenships Bistro (Ćirilometodska 2)

Naime, odnedavno je na zagrebačkom Gornjem gradu otvoren novi, jako lijepo uređeni bistro koji je već zaintrigirao brojne turiste, ali i Zagrepčane. Riječ je o Brokenships bistrou u sklopu Muzeja prekinutih veza koji je angažirao Tvrtka Šakotu, jednog od vodećih hrvatskih chefova da im bude konzultant u realizaciji ovog projekta. Tu je i novo otvoreni Egoist bar. Smješten je u sklopu nove luksuzne stambene zgrade u zagrebačkom Cvjetnom naselju, na adresi Veslačka 17, a novi bar je dizajniran da bude udobno i urbano mjesto za svakoga.U pitanju je prava insta-worthy interijerska poslastica. 

Egoist Bar (Veslačka 17)

Ako uz ugodan i lijepo uređen prostor držite i do kave, onda će vas razveseliti i činjenica kako u novo otvorenom Non Plus Ultra baru u Šestinama poslužuju vrhunsku kavu s potpisom Cogito Coffee Roastersa, dok se ovdje istovremeno možete zasladiti i Medenko sladoledima, te osvježiti domaćim ledenim čajevima raznih okusa ili pak famoznom pink limunadom. Ono što neće proći nezamijećeno jest i atraktivnost samog interijera bara. Ako ste pak ovisnik o kavi, onda definitivno morate posjetiti i kvartovski kafić Kavantura koji je začet na temeljima vrhunske kave i cijele filozofije kako je pripremiti. Iako malen prostor, svojim šarmom, uređenjem i ambijentom razoružat će vas, pa ćete se ovdje osjećati kao doma. Potražite ga na adresi Horvaćanska 23A. 

Kavantura (Horvaćanska 23A)

Na zagrebačkoj Trešnjevci, na adresi Trakošćanska 38, prije nekoliko dana otvoren je i jedan novi poseban bar koji nosi naziv Sherlock, i posvećen je prvenstveno žestokim pićima. Interijer prati steampunk stil, a posebnost mu daje referenca na samog Sherlocka Holmesa, njegov život, navike i posebnosti. Ono što je još zanimljivo jest i to da Sherlock u svojoj ponudi ima i kubanske cigare što je zapravo jedan veliki novitet kada su u pitanju hrvatski barovi. U svakom slučaju, ovaj vikend idealan je da se zaputite i istražite jedno od ovih novih zagrebačkih mjesta.

Non Plus Ultra (Šestinski Vijenac 2)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više