Search

6 najljepših bazena na hrvatskoj obali

6 najljepših bazena na hrvatskoj obali

Büro 24/7 izbor


Image: PR

Iako će mnogi reći da nema do mora, posebice Jadranskog, mi vam donosimo izbor najljepših bazena na obali za sve one koji vole guštati u koktelima i pogledu iz lijepih hotela...

Jadranska obala bogata je lijepim prirodnim vrednotama, prekrasnim morem, ali i ponudom vrhunskih hotela koje krase i prekrasni bazeni u kojima se ponekad poželite opustiti. Od Umaga do Dubrovnika za vas smo otkrili bazene koji će vas, vjerujemo, ostaviti bez daha. U dugim ljetnim danima ovdje možete uživati u opuštajućem pogledu na more, finim koktelima te imati svoj mir unutar divnih hotela.

6 najljepših bazena na hrvatskoj obali (фото 1)

Hotel Lone i Eden, Rovinj

U sklopu grupe Maistra u Istri se nalaze ekskluzivni hoteli koji glase kao jedni od najljepših i najtraženijih hotela na obali. U sklopu hotela Lone i Eden gosti mogu koristiti ovaj bazen. Tri vanjska bazena u resortu nalaze se odmah iznad plaže, a voda u bazenu je morska. Ovaj bazen nalazi se u neposrednoj blizini mora, a opet je dovoljno udaljen da uživate u posebnosti ponude hotela. Ovdje se nalaze i dječji bazeni, ali i bazeni za odrasle tako da ćete na jednom mjestu moći pronaći sve što je potrebno za čisti užitak. 

Romantic & Spa Hotel Melia Coral 5*, Umag

Ovo je prvi hrvatski Adults Only hotel koji je svoja vrata otvorio osobama starijim od 16 godina, a svoju uslugu i sadržaje namijenio onima koji putuju bez djece te žele provesti svoj odmor u luksuznom i opuštenom okruženju. Bazen ovog hotela atraktivan je i modernog dizajna te je okružen zelenilom. Bazen ispunjen morskom vodom daje poseban ugođaj, a dok boravite na bazenu, možete se okrijepiti na ugodnoj terasi lobby bara ili ručati domaće specijalitete na Taverni Mediteran. Također možete koristiti usluge masaže, kozmetičkih wellness proizvoda, kušati fina vina i maslinova ulja ili pak uživati u sportskim tretmanima i programu aquagyma.

Hotel Laguna Parentium, Poreč

Ime hotela Parentium svoje porijeklo vuče iz latinskog imena grada Poreča, a ovaj obnovljeni hotel osvojit će vas na prvi pogled. Istru i Poreč vrijedi posjetiti u svako doba godine, a kad god posjetite Hotel Laguna Parentium pronaći ćete otvorena vrata, udobne sobe i vrhunsku uslugu. Smješten je u Zelenoj laguni te nudi brojne pogodnosti: dva bazena, wellness centar, teretanu, gastronomske delicije i drugo. Na ovom bazenu možete uživati na suncu uz fini koktel ili pak ugodnu masažu.


Hotel Martinis Marchi, Šolta

Hotel-dvorac, koji postoji od 1703. godine, doslovno oduzima dah. A bazen koji krasi ovo zdanje mjesto je gdje ćete razmaziti svoja osjetila na luksuzan način usred prirode i magičnosti Jadrana. Bazen na kojem možete uživati u ukusnoj hrani kao i finim pićima ili pak ugodnoj masaži, svakog ljeta priprema summer party. Dobra zabava u ugodnom ambijentu na "Venetian night" partyju je zagarantirana, a svi koji se 1. kolovoza nalaze na Šolti mogu doći i zaplesati u ljetnom ritmu na "obali" bazena.

Hotel Amfora Hvar Grand Beach Resort, Hvar

Jedan od najljepših bazena po izboru redakcije zasigurno je i Cascades bazen hotela Amfora na Hvaru. Od 2013. godine na ovom se bazenu održava VIP Ultra beach party na kojem se u jednom trenu nalazi oko 5000 sudionika iz cijelog svijeta. Jednom u godini ovim bazenom zavladaju partijaneri, a tijekom godine ovo je savršeno mjesto za vjenčanja ili pak korporativna događanja. A ljeti ovdje nećete razmišljati ni o čemu drugom osim što ćete uživati u ljepoti prirode koja vas okružuje. Na krajobraznom uređenju bazena Cascade sudjelovali su prestižni uredi za dizajn i uređenje okoliša iz Londona kao što su Scape Design Associates, J2 Design te Gardiner & Theobald. 
6 najljepših bazena na hrvatskoj obali (фото 2) 

Za gradnju bazena korišteni su lokalni materijali, a flora se sastoji od mediteranskog i tropskog raslinja. Bazen je djelom infinity pool te se pretvara u vodopad koji završava u dječjem bazenu na donjoj terasi, također, tu je i dječji tobogan koji s gornje terase vodi na donji plato. Detalj koji oduzima dah jesu male podvodne lampice koje se pale navečer te daju dojam da je bazen pun zvijezda, što je ideja tvrtke DPA Lightning koja se specijalno posvetila tome da osvjetljenje bazena ne narušuje ležerni štih i mediteranski ambijent bazena.


 
Hotel Radisson Blu Resort & Spa, Dubrovački vrtovi sunca

Dubrovačke stijene i strmovite obale krasi jedan od najvećih resorta na ovom području. Pogled na plavetnilo mora iz bazena koji vas korak po korak udaljava od životnih stresova i problema, ono je što krasi bazen Dubrovačkih vrtova sunca. Ponuda hrane i pića u hotelu svakog će oboriti s nogu, a spa zona i ponuda na bazenu osvježit će um, tijelo i duh svakog gosta ovog hotela. 
6 najljepših bazena na hrvatskoj obali (фото 3) 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više