Search

6 stvari koje niste znali o Meghan Markle

6 stvari koje niste znali o Meghan Markle

Glumica i buduća supruga princa Harryja

Tekst: E.G.


Image: Getty/Guliver

Sad je i službeno - američka glumica Meghan Markle je buduća pripadnica britanske kraljevske obitelji i supruga princa Harryja, pa zanimanje za njen privatan život nepovratno raste

Malo koja obitelj toliko kontinuirano intrigira javnost poput britanske kraljevske obitelji. Histerija je svoj vrhunac doživjela za života princeze Diane, ali u određenoj mjeri je ona prisutna i danas. I dok su se odnosom princa Charlesa i Camille Parker uglavnom bavile starije generacije, cijeli svijet je zaludila ljubavna priča između princa Williama i Kate Middleton, prve pučanke koja će jednog dana biti supruga britanskog kralja. Ipak, omiljeni "zločesti" dečko kraljevske obitelji, princ Harry, u posljednjih nekoliko mjeseci podiže tiražu svjetskih tabloida svojom vezom s glumicom Meghan Markle, a upravo je i službeno potvrđena vijest o njihovim zarukama. No, tko je doista Meghan Markle, široj javnosti poznata tek kao glumica iz odvjetničke serije "Suits"? U nastavku pročitajte pet zanimljivosti iz njenog života.

Ime

Opće je poznata stvar kako je u Hollywoodu uvriježeno mijenjanje imena, bilo zato što agenti smatraju da je neko ime zvučnije ili zato što netko poznat već ima slično ime. Iako točan razlog promjene imena u ovom slučaju nije poznat, činjenica je kako je pravo ime Meghan Markle zapravo Rachel, dok joj je Meghan srednje ime.

Meghan MArkle

Podrijetlo

Kad je postala poznata zbog uloge u spomenutoj seriji, mnogi su se iznenadili kad je izjavila kako nije bjelkinja i kako je cijeli život iritiraju pitanja poput onog odlazi li redovito u solarij, budući da joj put uvijek djeluje preplanulo. Naime, njen je otac irsko-nizozemskog podrijetla, dok joj je majka Afroamerikanka. 

Obrazovanje

Za razliku od mnogih drugih glumaca i glumica, Meghan Markle nije sve nade polagala u holivudski uspjeh. Umjesto toga, na sveučilištu Northwestern  je 2003. godine stekla čak dvije diplome; iz područja međunarodnih odnosa i kazališta. Prema nedavnoj izjavi njenog brata, školarinu je mogla platiti zahvaljujući očevom velikom dobitku na lutriji godinama ranije.

Meghan Markle

Talenti

Dok se još uvijek pokušavala probiti u nemilosrdnom svijetu glume, Markle je honorarno radila u području kaligrafije. Točnije, pisala je pozivnice za vjenčanje, kao i različite čestitke. Kako je istaknula u jednom intervjuu, smatra da su poruke ispisane rukom pomalo izgubljena forma umjetnosti.

Vrijednosti

Meghan Markle se kroz svoje javno djelovanje zalaže za univerzalne ljudske vrijednosti, poput feminizma. O tome je pisala i na svom lifestyle blogu The Tig, a kao omiljenu anegdotu navodi onu iz djetinjstva u kojoj je velikog proizvođača deterdženta natjerala da promijeniti seksističku reklamu. Naime, reklama je implicirala da samo žene trebaju prati posuđe, pa je Markle odlučila pisati tadašnjoj Prvoj dami, Hillary Clinton, Gloriji Allred te proizvođaču deterdženta. Isto tako, govorila je na brojnim specijaliziranim konferencijama, poput UN Women

Meghan Markle

Bračni status

Za razliku od princa Harryja, Meghan Markle ovo neće biti prvi brak. Naime, od 2011. do 2013. je bila u braku s Trevorom Englesonom, filmskim producntom s kojim je prethodno bila u vezi sedam godina. Vjenčali su se na Jamajci, a na kraju su se razveli zbog "nepomirljivih razlika".

Related articles

Buro 24/7 Selection

više