Search

6 zagrebačkih terasa za ljetni ručak

6 zagrebačkih terasa za ljetni ručak

Mano, Baltazar, Carpaccio, Sherry's, Zrno, Mundoaka


Image: PR,
Irena Bardak

Izabrali smo šest zagrebačkih terasa idealnih za opušteni ljetni ručak

Ako ovog ljeta želite pojesti nešto fino, uživati u čaši rashlađenog vina i osluškivati ritam grada, savjetujemo da pogledate naše prijedloge zagrebačkih ljetnih terasa.

Baltazar – Nova Ves 4

Terasa zagrebačkog restorana Baltazar, smještena u staroj kaptolskoj kuriji nedaleko od Katedrale, već je desetljećima kultno mjesto zagrebačkog društvenog života. Prije tri godine dodatno je proširena i preuređena, a okoliš uređen tako da svojim gostima omogućuje uživanje u zelenilu i miru. Na terasi se nalazi devet intimno odvojenih stolova za kojima se uvijek traži mjesto više. Stolovi su osmišljeni za pet do sedam osoba i namijenjeni su za intimnija druženja. Odličnu gastronomsku kartu potpisuju chefovi kuhinje Mladen Hutinec i Denis Dereta, a za njome ne zaostaje ni ona vinska koja je u skladu s gastronomskim ugledom restorana.

6 zagrebačkih terasa za ljetni ručak (фото 1)Carpaccio – Teslina 14

Ristorante Carpaccio slobodno bismo mogli nazvati malom gastronomskom Italijom u centru Zagreba. A njegovom šarmu uvelike doprinosi i malena terasa koja, iako nije smještena u prirodi niti je zakrivena u nekom intimnom prostoru, goste na svoj jedinstven način odvaja od užurbane gradske vreve. U Carpacciu možete odabrati delicije iz svih krajeva Italije. Uz riblji i mesni carpaccio, po kojima je restoran i postao poznat, moguće je pronaći zaista sjajan izbor bruschetta, tjestenina, rižota i salata. Carpaccio je osobito popularan i zbog dnevnih specijaliteta koji se često temelje na hrani kupljenoj na Dolcu nekoliko sati prije otvaranja restorana. Carpacciova vinska lista također je zavidna i sastoji se od tridesetak hrvatskih i tridesetak talijanskih pažljivo odabranih vina. Iznimno je bogat i izbor bezmesnih jela pogodan za vegetarijance.

6 zagrebačkih terasa za ljetni ručak (фото 2)Mundoaka  Street Food – Petrinjska 2

Terasa je poput restorana nepretenciozna i idealno mjesto za one koji vole biti u centru zbivanja. U Petrinjskoj se nalazi nekoliko spojenih terasa te je uvijek živahno, prometno i urbano. Za vaš gastronomski doživljaj pobrinut će se vlasnik restorana i glavni chef Tvrtko Šakota, koji ujedno i potpisuje originalne street food kreacije. Ovoj terasi ipak smo uspjeli pronaći i jednu manu, a to je da je svakako premalena za sve one koji žarko žele otići u Mundoaku i probati hvaljena jela. Rezervirajte na vrijeme jer su šanse da se samo prošetate i nađete stol jako male.

6 zagrebačkih terasa za ljetni ručak (фото 3)

Mano – Medvedgradska 2

Od Trga bana Jelačića, preko Tkalčićeve ulice do Mana stići ćete za desetak minuta. A na adresi Medvedgradska 2, osim divnog interijera restorana koji je prožet industrijski štihom, dočekat će vas prekrasna terasa koja svojom mirnom atmosferom ne odaje da se nalazite u samom centru. Topla kombinacije cigle i drveta ima londonski štih koji je u isto vrijeme otmjen i chic.

6 zagrebačkih terasa za ljetni ručak (фото 4)

Zrno – Medulićeva 20

Zrno bio bistro već neko je vrijeme mjesto okupljanja brojnih zaljubljenika u zdrav stil života i prirodnu prehranu. Bistro u svojim jelima nudi ekološke namirnice dostavljene svakog jutra s prvog hrvatskog eko imanja Zrno. Netom ubrano povrće, svježe napravljeni tofu i seitan te topli beskvasni kruh, svakodnevno dolaze u kuhinju da bi pronašli svoje mjesto u jelima spravljenim u skladu s veganskim načelom. Malena, ugodna terasa, koja se nalazi pod zelenim i bogatim krošnjama smještenim ispred bistroa, odnedavno je obogatila smještajne kapacitete restorana pa svoje savršeno mjesto za veganski užitak možete potražiti baš ovdje.

6 zagrebačkih terasa za ljetni ručak (фото 5)Sherry's – Ilica 73

Novi Sherry's smjestio se u impresivnom novom prostoru na frekventnoj lokaciji pored Britanca. Na ljetnoj terasi možete kušati vina najboljih hrvatskih vinarija, ali i neke inozemne brendove. Za menu se pobrinuo proslavljeni chef Gregorio Mannucci koji je kreirao nepretenciozan jelovnik sastavljen od sezonskih namirnica koje svaki dan nabavlja na zagrebačkom Dolcu. Uz dobru hranu i dobro vino razveseliti će vas i činjenica kako ovdje možete uživati i u bogatom glazbenom programu u sklopu kojeg nastupaju live bendovi i DJ-i.

6 zagrebačkih terasa za ljetni ručak (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više