Search

7 arhitekata koje biste trebali pratiti na Instagramu

7 arhitekata koje biste trebali pratiti na Instagramu

Mini doza arhitekture na omiljenoj nam društvenoj mreži


Image: Instagram

Neki od najpoznatijih arhitekata današnjice odlučili su konačno svoje radove prezentirati i na Instagramu, kao i segmente iz svog privatnog života. Donosimo 7 profila arhitekata i studija koje bi svakako trebali pratiti...

Poznati britanski arhitekt Norman Foster nedavno se pridružio Instagram zajednici. Na svom profilu osim svojih radova odlučio je sa svojom publikom podijeliti i dio svoje kreativne svakodnevice te otkriti možda i što nam novo sprema. No, on nije jedini koji se odlučio na ovakav mudar potez u domeni arhitekture, ali i društvenih kanala za bolju vidljivost i prisutnost, pa smo ti povodom odlučili predstaviti i još nekoliko Instagram profila koje bi trebali pratiti ako ste ljubitelji svjetske arhitekture i želite biti u toku…

 

Norman Foster

Ovaj britanski genijalac tek se nedavno odlučio pozicionirati na Instagramu gdje nam donosi mini uvid u svoj privatni život, ali aktivnosti kao što su opuštanje, skiciranje i slično.


John Pawson

A post shared by John Pawson (@johnpawson) on

John Pawson najpoznatiji je po svojem minimalističkom izričaju, a njegov Instagram profil nije nimalo drugačiji. Atraktivni krajolici i arhitektonski detalji njegova je omiljena tema, a s obzirom na to da nema običaj pisati captione, publika mora nagađati o kojim je lokacijama i djelima u biti riječ.


Assemble

A post shared by Assemble (@assembleofficial) on

Riječ je o ekipi koja se može pohvaliti Turner Prize nagradom, a djeluje pod imenom Assemble studio. Njihov Instagram profil je svojevrsni update njihovog rada, ali nerijetko podijeli i kakav behind-the scenes video koji publika jako voli vidjeti.


OFIS Arhitekti

Slovenski arhitektnski studio OFIS uspio je od svog Instagram napraviti pregled svojih genijalnih radova o kojima svakodnevno pišu svi svjetski mediji. Ovo je profil koji će vas definitivno osvojiti na prvi pogled.


Wendell Burnette Architects

Kadrovi, detalji, renderi i slično glavni su motivi američke arhitektonske tvrtke Wendell Burnette Architects, a najveći highlighti su im svakako fotografije kuće u pustinji u Phoenixu, kao i Le Corbusierova zgrada u indijskom gradu Chandigarh. Zavirite svakako!


Sam Jacob

A post shared by Sam Jacob (@_samjacob) on

Sam Jacob je arhitekt iz Londona, a njegov Instagram profil vrlo je živahan i naglašen koloritom koji će vam se dopasti. Osim toga, on je ujedno i profesor na Arhitektonskom fakultetu, pa nerijetko objavljuje i radove svojih studenata, kao i djela postmodernističke arhitekture.


Frida Escobedo

A post shared by Frida Escobedo (@fridaescobedo) on

Profil ove arhitektice pravo je Instagram osvježenje na kojem redovito prezentira genijalna arhitektonska djela iz svoje domovine, Meksika, ali i iz svijeta. Prepun je momenata i raznovrsnih detalja koji će vas navući da jako dugo skrolate i naprosto uživate.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više