Search

Ako imate dvorište zapratite ove Instagram profile kao inspiraciju za uređenje vrta

Ako imate dvorište zapratite ove Instagram profile kao inspiraciju za uređenje vrta

Tekst: BURO.

Image: BURO.

Instagram je ušao u sve pore našeg života i većina nas ima love-hate odnos s tom društvenom mrežom. Mrzimo što tratimo toliko vremena na to, obožavamo pronaći nove kreativce, imamo čitavu listu ljudi na mute listi, volimo što smo svi praktički udaljeni samo jedan DM jedni od drugih. Zato se trudimo svakodnevno osvježiti listu onih koje pratimo, na pratimo pozitivne profile, uklanjamo one koje smo prerasli. U prethodnom periodu svi smo se okušali u ulozi "vrtlarenja po kući“, a ako ste otkrili da vam odlično ide briga o biljkama, možda vam je potrebno i malo inspiracije da pređete na sljedeći nivo. Zato vam preporučujemo najbolje vrtlare na ovoj društvenoj mreži, čak i da sami nećete uprljati ruke, uživat ćete u njihovim svakodnevnim bravurama i slikama savršeno uređenih dvorišta.

@lucianogiubbilei

Ako imate dvorište zapratite ove Instagram profile kao inspiraciju za uređenje vrta (фото 1)
Ako imate dvorište zapratite ove Instagram profile kao inspiraciju za uređenje vrta (фото 2)

Luciano Giubbilei je istinski umjetnik kada je dizajn eksterijera u pitanju. Rođen je u Sienni, školovao se u Londonu, a već dvadesetak godina niže uspjehe i pomiče granice u svojoj profesiji. Multitalentirani dizajner je 2005. godine kreirao i vlastitu kolekciju namještaja, a iza sebe ima nekoliko uspješnih suradnji s umjetnicima s kojima je stvarao fantastične instalacije. Svoj Instagram profil koristi za dijeljenje svih pejsaža koji mu se učine interesantnim, a često slika prirodu na otoku Majorca, ako vas on ne inspirira da napokon njegujete jedan veliki kaktus, ništa neće.

Ako imate dvorište zapratite ove Instagram profile kao inspiraciju za uređenje vrta (фото 3)
Ako imate dvorište zapratite ove Instagram profile kao inspiraciju za uređenje vrta (фото 4)
Ako imate dvorište zapratite ove Instagram profile kao inspiraciju za uređenje vrta (фото 5)

@paulbangay

Ako imate dvorište zapratite ove Instagram profile kao inspiraciju za uređenje vrta (фото 6)

Australijski pejsažni arhitekt Paul Bangay već tri desetljeća istražuje granice prirode i načine kako ju pripitomiti i urediti. On svoje znanje već godinama nesebično dijeli, izdao je čak sedam knjiga koje se bave dizajnom i nude savjete za uređenje svega od raskošnih talijanskih vrtova pa do uređenja mini vrtova. Teško je ne zaljubiti se u scene koje postavlja na društvene mreže, vidjet ćete baš sve nijanse koje jedan vrt promijeni tijekom godine, a da sve bude bajkovitije, tu je i paun koji živi u njegovom vrtu i pojavljuje se na fotografijama i snimkama.

Ako imate dvorište zapratite ove Instagram profile kao inspiraciju za uređenje vrta (фото 7)
Ako imate dvorište zapratite ove Instagram profile kao inspiraciju za uređenje vrta (фото 8)

@flamingo_estate

Ako imate dvorište zapratite ove Instagram profile kao inspiraciju za uređenje vrta (фото 9)
Ako imate dvorište zapratite ove Instagram profile kao inspiraciju za uređenje vrta (фото 10)

Konkretno ovo je Instagram profil koji pripada farmi, imanju i vrtu Flamingo Estate u Los Angelesu koja je u vlasništvu kreativnog direktora kompanije Chandelier Creative, Richarda Christiansena. Poželjet ćete se momentalno teleportirati u srce Kalifornije i uživati u ovoj uređenoj džungli. Na Flamingo Estate imanju uzgaja se razno bilje, voće i cvijeće, postoji više od 150 vrsta koje tamo rastu uključujući jabuke, citruse, šljive, kruške, avokado, masline i breskve. Možemo reći pravi rajski vrt i ne bismo bili daleko od istine.

Ako imate dvorište zapratite ove Instagram profile kao inspiraciju za uređenje vrta (фото 11)
Ako imate dvorište zapratite ove Instagram profile kao inspiraciju za uređenje vrta (фото 12)

@alexander.hoyle

Ako imate dvorište zapratite ove Instagram profile kao inspiraciju za uređenje vrta (фото 13)
Ako imate dvorište zapratite ove Instagram profile kao inspiraciju za uređenje vrta (фото 14)

Svi ljubitelji perfektno uređenih britanskih vrtova - pažnja! Dizajner Alexander Hoyle se školovao u Londonu na kraljevskoj akademiji i iz dana u dan na Instagram postavlja scene iz vrtova dvoraca diljem zemlje. Tako možete naletjeti na sliku stare kuće od tamne cigle okružene stotinama cvjetića ljubičica, nepregledna polja tulipana i narcisa i fotografije nježnih visibaba u keramičkim teglama.

Ako imate dvorište zapratite ove Instagram profile kao inspiraciju za uređenje vrta (фото 15)
Ako imate dvorište zapratite ove Instagram profile kao inspiraciju za uređenje vrta (фото 16)
Ako imate dvorište zapratite ove Instagram profile kao inspiraciju za uređenje vrta (фото 17)
više