Search

Büro 24/7 izbor: Gdje u Zagrebu otići na prvi spoj?

Büro 24/7 izbor: Gdje u Zagrebu otići na prvi spoj?

Nema panike, jer hrvatska metropola nudi mnogo prigodnih mjesta


Proljeće samo što nije krenulo, a s njim će se sigurno dogoditi i pokoji prvi dejt. Ovisno o afinitetima odabrali smo nekoliko mjesta koja vam mogu poslužiti kao inspiracija

Iako je mnogima potpuno nevažno gdje će otići na "tu prvu cugu", mnogi nešto više drže do toga i žele da i taj prvi dojam bude na neki način poseban. Još uvijek su dosta popularna kina i parkovi (baš kao nekad), ali se ipak većina njih još uvijek odlučuje za piće navečer, kad se riješe sve dnevne obaveze. U Zagrebu postoji pregršt mjesta na koja je lijepo otići, pogotovo kad krene proljeće i vani postane ugodno za šetnju ili sjedenje u parkovima. Nismo bili tako ambiciozni i ponudili kuglanje, escape roomove ili neke slične ekshibicije, ali smo odabrali mjesta na koja i sami volimo otići.  

Park Cmrok (Jurjevska ulica) 

Iako su svi zagrebački parkovi krasni za obići, odabrali smo Cmrok jer je potpuno udaljen od gradske vreve. Dovoljno blizu, a dovoljno daleko od grada smješten je u sjevernom dijelu Zagreba, točnije obroncima Medvednice. Danas je popularno izletište na kojem vikendom preko dana možete pronaći mnogo ljudi koji uživaju u šetnji ili pikniku, a navečer postaje prava romantična oaza. Ako se odlučite za Cmrok sami procijenite odgovara li vam više večernja atmosfera ili dnevni piknik. Mi navijamo za piknik. Podijeliti obrok u prirodu zvuči kao nešto na što bi se odazvali odmah. 

Kino Tuškanac (Tuškanac 1) ili ako imate sreće DriveInKino na poligonu Kockica (Prisavlje)

Ok, kino je klišej i sve smo već o tome čuli. Tko nije bio u kinu na spoju, nije živio i tako dalje. Ipak, ima neka čarolija u odlasku u kino upravo zbog toga što je tako retro. Kino Tuškanac nam je najdraže i zbog atmosfere i zbog programa, a kad zagrije, ne možemo odoljeti filmovima na otvorenom. DriveInKino smješteno je na poligonu Kockica i ako imate sreće ili samo dobar tajming, možete otići i tamo na projekcije filmova. Istražili smo ponudu i krajem travnja očekujemo prve projekcije. Ako se uputite na film vodite računa o tome da slučajno ne sjednete na trubu. (smijeh) 

Büro 24/7 izbor: Gdje u Zagrebu otići na prvi spoj? (фото 1)

A most unusual garden (Horvaćanska cesta 3)

Ovo mjesto smo odabrali jer se nalazi van grada, na zanimljivoj lokacija i ima gomilu vrstu ginova. Ako ste ustanovili da je vaša (barem tu večer) polovica veliki ljubitelj/ica gina, onda je ovo pravo mjesto za izlazak. Genijalno uređenje ove neobične kućice na drvetu poziva vas da se ondje ponovno vratite i trenutno nam ne pada na pamet mjesto koje ima više šarma od ovog koje je, na kraju krajeva smješteno u vrtu. Bajkovito u punom smislu riječi. 

Na cesti b 041 (Masarykova 25) 

Kad padne šećer tu je jedan od najboljih sladoleda u gradu. Slastičarnica Na cesti b041 nalazi se u samom centru grada i nudi više od 20 vrsta sladoleda na koji se uvijek ponovno vraćamo. Velik izbor slastica i fine kave, ovo mjesto definitivno se ubraja u jednu od slađih adresa u gradu. Originalna talijanska receptura, najrazličitije kombinacije okusa i mi volimo reći "sto varijanti čokolade". Ovim izborom je zajamčen slatki spoj, taman se više nikad ne vidjeli. 

Büro 24/7 izbor: Gdje u Zagrebu otići na prvi spoj? (фото 2)

Galerija Lav (Opatička 2) 

Ako ste se odlučili za šetnju Gornjim gradom koji uvijek vrijedi ponovno posjetiti, onda je galerija Lav idealno mjesto za spoj. Smještena u autentičnom centru građanske palače izložene su umjetnine hrvatskih umjetnika 20. stoljeća i to ju čini jedinstvenim mjestom u Zagrebu. Prekrasan interijer i mirna atmosfera pružit će vam opuštenost koja vam je (nekima) potrebna dok se znoje dlanovi. Preporučujemo stol na povijesnom balkonu s kojeg se pruža fantastičan pogled na Kamenita Vrata. Romantika, zove! 

Büro 24/7 izbor: Gdje u Zagrebu otići na prvi spoj? (фото 3)

Mali bar (Vlaška 63)

Gastro adresa koju često zaboravljamo je Mali bar Ane Ugarković koji je savršeno mjesto za opuštanje uz čašu vina i fini zalogaj s dnevnog jelovnika. Svakog dana ondje možete pronaći tople i hladne opcije u skladu s ponudom na Dolcu, za ljubitelje mesa, kao i za vegetarijance. Ovdje ekipa dolazi uglavnom zbog odlične hrane koju priprema Ana, i mislimo da je ovo mjesto palo u drugi plan pojavim svih mogućih hamburger barova i street food restorana. Svakako ga vrijedi posjetiti, čak i ako ste samo za čašu vina ili fine pive. Nakon dvije čaše, apetiti će se otvoriti sami od sebe.

Büro 24/7 izbor: Gdje u Zagrebu otići na prvi spoj? (фото 4)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više