Search

Büro 24/7 izbor: najbolji specijalizirani dućani za hranu i piće Zagrebu

Büro 24/7 izbor: najbolji specijalizirani dućani za hranu i piće Zagrebu

Oduševit će vas ponudom

Tekst: E.G.


Image: Facebook,
Instagram,
Pexels,
Unsplash

Tražite drugačije okuse i mirise? Želite piti sasvim posebne čajeve ili naći originalne marinade za vaše kulinarske delicije? Pronašli smo adrese na koje se trebate zaputiti!

Na našu veliku sreću, gastronomska ponuda Zagreba iz mjeseca u mjesec postaje sve bogatija. Otvara se velik broj zanimljivih restorana i bistroa, kušaonica vina te mjesta na kojima možete popiti stvarno dobre koktele, ali možda je još i važnije što po neke sastojke više ne moramo odlaziti u inozemstvo. Kulinarski entuzijasti se još dobro sjećaju vremena u kojima je priprema domaćeg sushija s namirnicama koje se nude u našim trgovinama ravna nemogućoj misiji, kao i raznih vrsta curryja, meksičkih jela ili pak uobičajenih veganskih obroka. Iako još uvijek ne možemo govoriti o tome da je zagrebačka ponuda potpuna i da ne bi mogla dodatno napredovati, možemo se složiti kako je situacija krenula na bolje. Zaboravite na industrijske čajeve i uvijek iste marinade pune soli- vrijeme je da, ako još niste, kušate nešto novo, i to na adresama koje možete pronaći u nastavku.

Büro 24/7 izbor: najbolji specijalizirani dućani za hranu i piće Zagrebu (фото 1)

Harissa Spice Store

Već po samom imenu možete zaključiti koja je okosnica ponude ovog šarmantnog dućana. No, osim prekrasnih začina koji će vas baš svaki put iznova iznenaditi, ovdje možete pronaći i cijeli niz čajeva čije mirise nećete tako lako zaboraviti. Isto tako, nude i razne curry paste za pripremu azijskih jela, zdrave varijante grickalica, ali i dodatke za kuhinju poput mužara, koji će vam uvijek doći. Ovaj dućan pronađite na adresama Masarykova 3, Šubićeva 64 te u City Center One Westu.

Foodness

Ako i vi spadate u gorljive obožavatelje američke hrane, ovo je adresa koju vrlo vjerojatno već redovito posjećujete. Sve ono što ste prije morali nositi iz zapadnih zemalja, sad možete pronaći i u Zagrebu, u Ulici Tome i Petra Erdödyja na broju 6. Oduvijek vas je zanimalo kakvog je okusa piće Dr. Pepper? Volite čips, a još uvijek niste probali Doritos? U čemu je tolika posebnost Reese's slatkiša? Odgovore ćete pronaći upravo ovdje.

Büro 24/7 izbor: najbolji specijalizirani dućani za hranu i piće Zagrebu (фото 2)

Habibi Orient

Kad uđete u dućan u Savskoj 94 i čujete prepoznatljivu glazbu u kombinaciji sa šarenim dekorom i primamljivim mirisima, na prvu ćete prepoznati da ste došli u dućan specijaliziran za arapsku hrane i dodatke. Ovo je nezaobilazna adresa za sve one koji se s putovanja na istok uvijek vraćaju prepuni začina i lokalnih delicija, ali i za one koji ih tek trebaju otkriti. Probajte domaće spravljene deserte, popijte pravu tursku kavu i raspitajte se za recepte. Vjerujte nam, nećete požaliti!

Asian Cash & Carry

Na broju 33 u Ivanićgradskoj ulici se smjestio najveći dućan s azijskim namirnicama. O tome koliko im je ponuda široka i kvalitetna možda najbolje govori podatak da ondje namirnice nabavljaju i mnogi zagrebački restorani koji rade azijska jela. Želite li se okušati u pripravi onog sushija ili curryja s početka priče, vjerojatno nećete pronaći bolje mjesto. Posebno treba istaknuti pristupačne cijene, koje u kombinaciji s navedenom ponudom doista poništavaju potrebu za odlazak u nabavu preko granice. 

Ruske delicije

Vlasnica ovog dućana dolazi iz Sibira, a otvorila ga je iz želje da se Rusi s adresom u Zagrebu imaju gdje podružiti, ali i da svi zainteresirani otkriju čari ruske kuhinje. Naravno, u ponudi ćete pronaći votku, i to onu pravu i drugačiju od one na koju smo navikli, ali moći ćete otkriti i zanimljive ruske slatkiše te kušati sušenu ribu, kavijar i "sguščonku", koncentrirano mlijeko sa šećerom. 

Büro 24/7 izbor: najbolji specijalizirani dućani za hranu i piće Zagrebu (фото 3)

Chefica

Ako ste stalno u potrazi za novim okusima čaja, provjerite što se nudi na adresi Lanište 15c. Ondje ćete pronaći dućan s preko 300 proizvoda, a osim čaja se u ponudi nalaze i začini te druge zdrave namirnice. Kako stoji na njihovim službenim stranicama, čaj i začini su temelj zdravog i modernog života, a uvjeravamo vas i da će oni najskeptičniji među nama prestati vjerovati kako zdravo i ukusno ne idu zajedno!

Kofer

U samom centru grada, u Gundulićevoj ulici, pronaći ćete jedan lijepi dućan sa savršenim poklonima. Ponuda im se sastoji od svijeća i rokovnika, ali mi ćemo se posebno osvrnuti na ponudu pića i začina. Naime, ondje ćete moći nabaviti ukusne čajeve, začine za čajeve i gin (poput perzijske ruže i rozog papra), kao i čak 13 vrsta gina koje ćete željeti probati odmah. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više