Traži

Büro 24/7 prijedlozi: a kako ćete vi provesti vikend?

Büro 24/7 prijedlozi: a kako ćete vi provesti vikend?

Red kave, stripova, tržnice, gastronomije, parka, serija i longboarda


Fotografija: Facebook,
Buro arhiva

Mi imamo puno nekih planova za vikend, a vi?

Već u četvrtak, ali preciznije petkom, u Büro 24/7 redakciji redovito se povede razgovor tko će i što će raditi za vikend, kakvi su planovi, prijedlozi, zabave u pitanju... No, ovoga puta taj smo naš razgovor odlučili prenijeti i u obliku članka, pa vam u nastavku donosimo pregled onoga što mi planiramo raditi i kako se provesti za vikend te možda paralelno i vas nečim inspirirati... A možda se i sretnemo!

 

Ana Pavić, glavna urednica

Ovaj vikend je rezerviran za posjet Beogradu gdje se održava Apgrade Festival. Jednom godišnje moja najbolja prijateljica i ja odemo negdje same, makar na par dana, a sad nam se u plan zgodno uklopio Beograd. Večeras i sutra u "rovu" ispod Vojnog Muzeja na Kalemegdanu nastupit će neki od najboljih inozemnih i srpskih DJ-a, uključujući Dixona i Tale Of Us.

Büro 24/7 prijedlozi: a kako ćete vi provesti vikend? (фото 1)
Kako smo smješteni na Dorćolu obići ćemo sva ona šarmantna mjesta o kojima smo pisali na Büro 24/7. Kako lokalci kažu najbolja kava je u Pržionici (Dobračina 59), malenom prostoru za koji je zaslužan arhitekt Marko Basarovski. Volim nepretenciozna mjesta gdje je sve opušteno te ne sumnjam da će mi kava na stepenicama ispred Pržionice biti dobar početak jutra.

Büro 24/7 prijedlozi: a kako ćete vi provesti vikend? (фото 2)Preporuka za restorane imam napretek i ne znam koliko ću stići obići, ali je sigurno da će pasti neki ukusan ručak u Smokvici (Ada) i restoranu Radost Fina Kuhinjica (Pariska 3).

Büro 24/7 prijedlozi: a kako ćete vi provesti vikend? (фото 3)

Veronika Švob, novinarka

Nakon dugačke kave i tjednog opskrbljivanja na omiljenom Trešnjevačkom placu, ručat ću u super bistrou Šalša (Kostelska 11)  koji između ostalog nudi odlične burgere, svinjska rebrica i falafel. U posljednje vrijeme se strašno "ložim" na stripove pa bih rado svratila do Gajeve 17 u Asteroid B612 i "pronjuškala" ponudu. 

Büro 24/7 prijedlozi: a kako ćete vi provesti vikend? (фото 4) 
Večernje druženje rezervirano je za zagrebački klub Masters (Maksimirska cesta 132) za program CYCLE, u kojem će dugogodišnji poznanik Jan Kinčl proslaviti rođendan, tako što će cijelu noć vrtjeti samo najbolju glazbu.

Büro 24/7 prijedlozi: a kako ćete vi provesti vikend? (фото 5)Nedjelje su rezervirane za prirodu, ali obaveze ovaj vikend ne dopuštaju ništa više od posjeta trenutno najdražem Art Parku (ispod Uspinjače) koji ima bogat i raznovrstan sadržaj, a trenutno možete uživati u skulpturama od slame koje će krasiti park do 2. listopada ili pak do prve kiše (smijeh).  

Büro 24/7 prijedlozi: a kako ćete vi provesti vikend? (фото 6)

Nives Bošnjak, novinarka

Subota je moj dan za pohođenje tržnica, pa ću se ove subote uputiti do zagrebačkog Dolca na kojem uvijek nađem nešto novo što mogu iskoristiti u kuhinji taj dan. Vikendima volim eksperimentirati u kuhinji, pa ću i ove subote isprobati neki od složenijih recepata koji već dulje vrijeme čekaju u mojoj arhivi. 

Büro 24/7 prijedlozi: a kako ćete vi provesti vikend? (фото 7)
Za prvo rujansko vikend predvečerje planiram posjet centru grada i Kinu Europa. Tamo s prikazivanjem počinje debitantski film Igora Šeregija, "ZG80", koji jedva čekam pogledati.


A večer ću provesti s prijateljima u Garden Breweryju (Slavonska avenija 22f) uz zadnje gutljaje njihovog ljetnog piva. A kako se večer bude razvijala zasigurno će "pasti" i koji burger iz radionice Yellow Submarinea koji se u Gardenu brine da gosti ne bi otišli kući gladni.

Büro 24/7 prijedlozi: a kako ćete vi provesti vikend? (фото 8)

Latica Martinis Filković, novinarka

Definitivno iskorištavam posljednje dane ljeta i lijepog vremena za vožnju longboardom po Jarunu. Planiram otići na neku grupnu ranojutarnju vožnju, dok je Jarun još relativno prazan, a sudeći prema svemu, kolegica Veronika Švob bi mi se mogla pridružiti u svojoj prvoj vožnji. (smijeh)

Büro 24/7 prijedlozi: a kako ćete vi provesti vikend? (фото 9)
Sigurna sam kako ću u jednom trenu postati i gladna, pa je korisno već sada definirati kamo će me put ovog vikenda nanijeti, točnije u kakvu gastro avanturu. S obzirom da nisam dugo bila u omiljenom mi zagrebačkom restoranu, ovaj je vikend strogo rezerviran za ručak u RougeMarinu (Ul. Frana Folnegovića 10), a čini mi se da će se moj odabir okrenuti u smjeru njihove famozne pizze.

Büro 24/7 prijedlozi: a kako ćete vi provesti vikend? (фото 10)
Iako se vikend uvijek nekako trudim provesti što više vani i u prirodi, ovaj će u tom pogledu biti malo zakinut, a za to postoji opravdan razlog. Naime, na Netflix stiže druga sezone tv serijala "Narcos".  Kako to obično biva sa serijama čija sezona u cijelosti bude lansirana van, treba iskoristiti svaku preostalu slobodnu minutu vikenda za odgledati cijelu sezonu u jednom komadu. (p.s. Sigurna sam da će nam ostati i pizze za doma uz gledanje serije. (smijeh)

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor