Search

BURO. izbor: top 3 slastičarnice koje trebate posjetiti pri sljedećem putovanju u Beograd

BURO. izbor: top 3 slastičarnice koje trebate posjetiti pri sljedećem putovanju u Beograd

Odabrali smo neke od najboljih opcija

Urednik: E.G.


Image: Buro247.rs

Kad je riječ o odlasku u Beograd, iskoristit ćemo baš svaki mogući izgovor. Svima koji su ga posjetili je savršeno jasno da je riječ o metropoli u punom smislu te riječi, a onda i to da vam sadržaja ondje baš nikad neće nedostajati. Volite li dobro pojesti i popiti, s Beogradom ne možete pogriješiti. Isto tako, Beograd je poznat i kao gradu kojem se novi ugostiteljski objekti otvaraju velikom brzinom i ponekad je nemoguće posjetiti sve restorane i barove koji su vam se učinili zanimljivima. Danas smo se odlučili koncentrirati na slastičarnice te odabrati tri mjesta za koja smatramo da su vrijedna vašeg posjeta i u kojima će i oni najzahtjevniji pronaći nešto za sebe.

Šuma, Simina 22a

Tik uz Skadarliju, u Siminoj ulici smjestila se slastičarnica Šuma. U samom prostoru preovladavaju boje iz prirode, ali i materijali, pa će ćete tamo prvo primjetiti namještaj izrađen  od recikliranog hrasta. I sama ponuda prati tu "šumsku temu"; za slastice koriste divlje voće s Kopaonika, maline, borovnice, kupine, brašno od žira i matičnjak od proizvođača s Kosmaja... Sve to se zatim pojavljuje u obliku bubica, kolača od Callebaut čokolade u kombinacijama kakve su, primjerice, divlja malina i putar od lješnjaka, ili divlja kupina i menta. Obavezno posjetiti!

BURO. izbor: top 3 slastičarnice koje trebate posjetiti pri sljedećem putovanju u Beograd (фото 1)

Fini, Svetozara Miletića 7

Fini su jedno od onih mjesta koje bismo istovremeno preporučili svima, ali i zauvijek šutjeli o njemu jer ipak želimo da nas u vitrini čeka omiljeni kolač i slobodna stolica. No, danas smo velikodušni, i zato pravac Donji Dorćol! Mali, ali super šarmantni vrt idealan je za bezbrižno uživanje. Ovdje su zastupljeni macarons kolači, eclairei, krempite, sacher torta, a za sve nas koji smo vječito na nekim režimima tu je i ponuda torti bez šećera! Izgovora, dakle, nema.

BURO. izbor: top 3 slastičarnice koje trebate posjetiti pri sljedećem putovanju u Beograd (фото 2)

Gospođa Mirkov, 22. oktobra 51 

Zbog Mirkov kolača u smjeru Zemuna kreću čak i oni koji tamo nemaju baš nikakvog posla, i obavezno se vraćaju s kutijom punih kolača "za ponijeti". Nina Babić, koja stoji iz Mirkov kolača, je i novo lice kanala 24Kitchen, gdje u okviru emisije "Moja francuska pekarica" otkriva tajne francuskog slastičarstva. A baš su Francuskom inspirirani i kolači koje nudi u slastičarnici-  prije svega tu su "šušu" kolači (bazirani na choux testu), ali i ostali klasici kao što su Paris-Brest i Rum Baba.

BURO. izbor: top 3 slastičarnice koje trebate posjetiti pri sljedećem putovanju u Beograd (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više