Search

BURO. Kod kuće s... Anom Bacinger

BURO. Kod kuće s... Anom Bacinger

Urednik: Dina Dončević

Image: Privatni album

Odlučili smo zamoliti neke od hrvatskih influencera ili vlasnika Instagram profila koji nas inspiriraju da nam pruže uvid u svoj svakodnevni život u karanteni. Boravak kod kuće nikome ne pada lako, ali nadamo se da će vam pogled na tuđu rutinu olakšati situaciju, motivirati vas ili jednostavno zabaviti, ali najbitnije od svega, podsjetiti na to da smo svi u ovome zajedno. I zato, #ostajemodoma!

U novom izdanju rubrike svoj dan s nama je podijelila Ana Bacinger, hrvatska blogerica koja tom scenom vlada još od 2010. godine sa svojom stranicom Little Fashion Paradise, novinarka, stilistica i content kreatorica koja uvijek puca kreativom, pa tako izgledaju i njezini dani, bez obzira na to što ih provodi u svoja četiri zida u Varaždinu. Što je sve podijelila s nama i koja su joj razmišljanja pročitajte u nastavku, a kako izgledaju jedan njezin dan možete pogledati u storyjima na Instagram profilu BURO. Hrvatska.

BURO. Kod kuće s... Anom Bacinger (фото 1)

Ovih dana...

S obzirom na to da sam freelancer koji dobar dio radnog tjedna i inače provodi kod kuće, kod mene se nije nešto puno promijenilo u ovih mjesec dana. Ne radim toliko kao prije, ali generalno i dalje imam svoju rutinu. Jutra su rezervirana za odgovaranje na mailove, pisanje tekstova, fotografiranje i sve dnevne obaveze, dok popodne provodim s dečkom na dvorištu gdje polako sve pripremamo za sadnju vrta… Tu su i krajevi dana najljepši jer uživamo na terasi u zalasku sunca. U pauzi od vanjskih radova uzmem si pola sata vremena za vježbanje, koje je u ovoj karanteni postalo svakodnevna zanimacija što me jako veseli jer sam konačno stvorila tu rutinu.

Danas sam...

Izvukla sam iz vakuumirane vreće ljetnu robu, bacila je na pranje i krenula s čišćenjem ormara. Osim čišćenja ormara, danas smo po dvorištu zasadili hrpu novih sadnica.

Čitam...

Generalno slabo čitam kroz godinu jer ne stignem, pa se ovo vrijeme karantene pokazalo odličnim jer napokon i to stižem. U prvom tjednu karantene naručila sam nekoliko knjiga, a ona koja me najviše privukla su "Parovi u zatočeništvu", autorice Esther Perel. Na Selectedd webshopu uzela sam i novi broj Kinfolka i genijalan Rum, časopise koje i inače jako volim i već godinama kupujem. Oni su odlično štivo za popodnevni predah na dvorištu.

Gledam...

Pogledali smo SVE serije, ali smo iz nekog razloga preskočili "Money Heist" pa ovih dana to nadoknađujemo. Moram priznati da je serija super za ubiti dosadu u večernjim satima. Osim toga, volim pogledati i serijal "Abstract, The Art Of Design".

Slušam...

Imamo malu, ali jako dragu kolekciju ploča pa na dnevnoj bazi preslušamo nekoliko albuma.

BURO. Kod kuće s... Anom Bacinger (фото 2)

Razmišljam...

Nadam se da će ova trenutna situacija uskoro završiti i da će nam se život nekako vratiti u normalu. Kao freelancer ostala sam bez gotovo svih poslova koje sam donedavno jedva stizala raditi pa zbog poslovnog aspekta priželjkujem brzi kraj ove situacije.

Naučila sam...

Naučila sam da je ponekad dobro uzeti malu pauzu, dobro se naspavati i presložiti si prioritete u životu. Mislim da smo svi generalno do ove situacije živjeli u nekoj petoj brzini, uvijek žurili i jedva stizali sve, pa nas je ova karantena malo lupila po glavi i pokazala nam da možemo i drugačije.

BURO. Kod kuće s... Anom Bacinger (фото 3)

U ovo doba prije četiri tjedna sam…

Bila sam doma kao i sad. U tim prvim momentima imala sam sto upitnika iznad glave i nekako sam se teško nosila sa svime, najviše zbog svakodnevnih bombardiranja medija s raznim informacijama koje sam upijala poput spužve, plus paničnih poruka i poziva prijateljica koje su također širile paniku. U jednom trenutku sam odlučila da ću raditi selekciju vijesti, pogledati samo ono najbitnije i posvetiti se sebi i svim sitnicama koje dosad nisam stigla raditi. Shvatila sam da je ovo mala pauza od ludog tempa kojim inače živim i fokusirala se samo na pozitivno.

Najviše mi nedostaje...

Sloboda kretanja i putovanja. Plus druženja s prijateljima koja ću nakon ovog cijeniti više nego ikad.

Prvo ću...

Sjesti u auto i posjetiti svoju baku u domu jer je nisam vidjela već puna tri mjeseca. Baka ima loš sluh pa je ne mogu nazvati, tako da naša komunikacija posljednjih mjeseci funkcionira u obliku pisanja pisama. Najviše se veselim njezinom osmijehu i duuuuugom razgovoru u kojem ćemo dobro prokomentirati sve ovo i u kojem ću sigurno saznati neke super anegdote iz prošlosti.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više