Search

BURO. Kod kuće s... Nikom Matić

BURO. Kod kuće s... Nikom Matić

Kako Zagrepčanka provodi dane uz pridržavanje pravila o socijalnoj distanci

Urednik: Dina Dončević


Image: Privatni album

Potaknuti idejom kolega iz srpske verzije portala BURO. koji su pokrenuli sjajan Instagram serijal "Kod kuće" odlučili smo zamoliti neke od domaćih influencera da nam pruže uvid u svoj svakodnevni život u karanteni. Boravak kod kuće nikome ne pada lako, ali nadamo se da će vam pogled na tuđu rutinu olakšati situaciju, motivirati vas ili jednostavno zabaviti, ali najbitnije od svega, podsjetiti na to da smo svi u ovome zajedno. I zato, #ostajemodoma!

Svoj dan s nama je podijelila Nika Matić, zagrebačka influcencerica koja društvene mreže ima u malom prstu, a osim što se bavi stvaranjem contenta, radi i na dovršavanju magisterija na studiju komunikacija Edward Bernays. U nastavku pročitajte od čega se sastoji njezina nova svakodnevica i za čime najviše žudi, a njezina 24 sata možete pogledati u storyjima na Instagram profilu BURO. Hrvatska.

BURO. Kod kuće s... Nikom Matić (фото 1)

Ovih dana...

Kao i većina trudim se ove dane provoditi što više doma, izlasci su uglavnom samo do dućana kada je stvarno potrebno i svako toliko odem u brzinsku šetnju u prirodu. Trudim se da je to mjesto sa što manje ljudi. Iskreno, ja jako volim provoditi vrijeme doma, tako da se ne mogu previše žaliti na ovu situaciju, nego je doista koristim za sve one stvari za koje inače nemam vremena. Čitam knjige, organiziram sve po stanu, imam male beauty tretmane, učim kuhati, pratim online predavanja…..

Danas sam...

Svaki dan obavezno započinjem vježbanjem. Trudim se odraditi barem 25 minuta pilatesa nakon kojeg se osjećam odlično, a i shvatila sam da ako zdravo započnem dan, pridržavat ću se zdravijih navika kroz cijeli dan, jesti ću zdravije i brinuti o tijelu. Osim toga, danas sam dovršila organiziranje kupaonice, Facetimeala sam s prijateljicama, radila za posao… Sve to, a nije ni 12!

BURO. Kod kuće s... Nikom Matić (фото 2)

Čitam...

Trenutno dovršavam knjigu The Sweet Spot: How to Accomplish More by Doing Less. Obožavam knjige iz kojih mogu nešto naučiti i unaprijediti sebe i svoj život. Ovu knjigu bih svakome preporučila jer je puna savjeta kako organizirati svoje vrijeme i biti što efikasniji u radu bez da se "ubijemo" od posla. Počela sam primjenjivati neke savjete i već vidim napredak.

Gledam...

"Why Women Kill" dok mi ne stigne nova sezona serije "Money Heist". Jako simpa serija za razbibrigu sa zanimljivim likovima. Nešto tipa "Kućanice".

Slušam...

Uglavnom radio, dok pospremam po kući. Više sam tip da ću, ako imam vremena, gledati seriju nego slušati muziku.

BURO. Kod kuće s... Nikom Matić (фото 3)

Razmišljam...

Mislim da je ovo sve velika lekcija za sve nas iz koje možemo puno toga naučiti. Naravno da je ova situacija grozna i tragična, ali mislim da smo svakodnevni život uzimali zdravo za gotovo i samo smo jurili s jedne stvari na drugu. Ovo nas je prisililo da se restartamo, posložimo prioritete i započnemo ispočetka.

Naučila sam...

Više cijeniti male stvari koje inače uzimamo zdravo za gotovo, poput odlaska na kavu ili u kino. Nakon potresa i pandemije shvaćam više nego ikad da nam zaista ništa materijalno nije bitno, samo da smo zdravi.

U ovo doba prije dva tjedna sam...

Još uvijek sam imala koliko toliko normalan život, družila sam se da prijateljima, izlazila... Iskreno prije 2-3 tjedna mi se ova cijela situacija vezana uz koronavirus činila jako daleko od nas.

BURO. Kod kuće s... Nikom Matić (фото 4)

Najviše mi nedostaju…

Osim obitelji i prijatelja, nedostaje mi moja sloboda, kava na suncu, treninzi kod moje trenerice Petre...

Prvo ću…

Zagrliti svoju mamu najviše na svijetu!

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više