Search

BURO. Kod kuće s... Petrom Trbovićem

BURO. Kod kuće s... Petrom Trbovićem

Urednik: Dina Dončević

Image: Privatni album

Odlučili smo zamoliti neke od hrvatskih influencera ili vlasnika Instagram profila koji nas inspiriraju da nam pruže uvid u svoj svakodnevni život u karanteni. Boravak kod kuće nikome ne pada lako, ali nadamo se da će vam pogled na tuđu rutinu olakšati situaciju, motivirati vas ili jednostavno zabaviti, ali najbitnije od svega, podsjetiti na to da smo svi u ovome zajedno. I zato, #ostajemodoma!

U novom izdanju rubrike svoj dan s nama je podijelio Petar Trbović, stilist s bazom u Zagrebu koji se može pohvaliti da je radio za neke od najvećih svjetskih magazina i portala, a osim toga, njegov je osobni stil jedinstven, nevjerojatno cool i nešto što bismo rado češće viđali na ulicama hrvatskih gradova. Jedan od najvećih hrvatskih eksperata kad je moda u pitanju, trenutačno se nalazi na prisilnom "godišnjem odmoru", a u nastavku možete otkriti od čega se sastoji njegova nova svakodnevica (na koju se, čini nam se, nikako nije naviknuo) i o čemu intenzivno razmišlja. I dok željno isčekujemo njegov povratak i neke nove suradnje, uživamo u 24 sata koje je podijelio s nama, a koje možete pogledati u storyjima na Instagram profilu BURO. Hrvatska.

BURO. Kod kuće s... Petrom Trbovićem (фото 1)

Ovih dana...

Strašno se dosađujem koliko god pokušavao iskoristiti ovo slobodno vrijeme za stvari koje inače nisam stizao. Ovakav život naprosto je toliko daleko od dinamične svakodnevice na koju sam navikao da mi je već nakon tjedan dana cijela situacija postala užasno naporna. Priroda mog posla je takva da ga ne određuje ni vrijeme ni mjesto, svaki dan je drugačiji. Nedostaje mi rad, snimanja, stvaranje, kao i druženja, prijatelji, putovanja, faktori iznenađenja...

Danas sam...

Ppet pokušao iskoristiti dan na način da napravim nešto korisno, a što inače odgađam zbog nedostatka vremena. Čišćenje, poslovni papiri i dokumenti, mailovi, slike i portfolio... Danas je na redu bilo proljetno preslagivanje ormara. Svaki dan pokušavam srediti nešto u stanu, nedostaje mi moja draga teta čistačica, ali u ovim situacijama kada ima dovoljno i vremena i volje sve možemo i sami!

BURO. Kod kuće s... Petrom Trbovićem (фото 2)

Čitam...

Puno! I uživam u tome. Dinamika kojom kupujem knjige uvijek je brža od dinamike kojom ih uspijevam pročitati pa sada nadoknađujem sve što je čekalo svoj red u kućnoj biblioteci. Trenutačno čitam Alice Munro, Max Portera, Houelbecqeua i posljednji roman Mani Gotovac koju sam obožavao, a osim romana trenutačno čitam i o povijesti umjetnosti te antička djela i priče koje strašno volim i uvijek im se vraćam.

Slušam...

Razne stvari, ovisno o raspoloženju i dobu dana. Uvijek obožavam glazbu Eric Satieja, a od komercijalne glazbe trenutačno mi je favorit The Weeknd i njegov fantastičan novi album.

Gledam...

Stare i kultne filmove i tek poneku seriju jer ni inače nisam ljubitelj TV-a niti ičega što "stvara naviku". Najviše gledam dokumentarce, koje obožavam, naročito one o našoj predivnoj planeti Zemlji kojom sam opčinjen, obožavam ju i zauvijek joj se divim. Svijest o njezinom očuvanju nešto je što svatko od nas mora usvojiti i svi koji me znaju, bilo privatno bilo s društvenih mreža, znaju koliko mi je to bitno i koliko inzistiram na tome. Trenutačno uživam u fantastičnom BBC-jevom serijalu "Seven worlds, one planet".

Razmišljam...

O životu, dakako. O činjenici kako se ipak ništa ne podrazumijeva. O tome koliko je lako ostati bez dragocjenih stvari koje često podrazumijevamo ili uzimamo zdravo za gotovo. O tome koliko nismo svjesni ili ne znamo, koliko nam se prešućuje, a često čak niti ne želimo čuti i znati... Razmišljam koliko se pojedinac lako prepušta kolektivnoj svijesti i zadovoljava time, odbija postavljati pitanja, tražiti informacije i donositi vlastite zaključke. S jedne strane uvijek je lijepo vidjeti jedinstvo ljudi, s druge rastužuje da pod okriljem toga osjećaja ljudska vrsta i dalje kolektivno olako prihvaća manipulaciju. Razmišljam i o preseljenju u Švedsku hahaha!

BURO. Kod kuće s... Petrom Trbovićem (фото 3)

Naučio sam...

Da u lošem, kao i u dobru, treba biti intuitivan, dosljedan, znatiželjan i vrijedan.

BURO. Kod kuće s... Petrom Trbovićem (фото 4)

U ovo doba prije mjesec dana sam...

Bio zakrcan projektima i snimanjima, planovima i idejama i nisam niti pomišljao da bi se stvari preko noći mogle preokrenuti u ovolikoj mjeri.

Najviše mi nedostaje...

Sloboda! Onaj osjećaj da smo bića slobode koja bi nam trebala biti dodijeljena rođenjem i na koju polažemo neotuđivo pravo sve dok se odnosimo s odgovornošću i poštovanjem prema zajednici. Pri tome ne mislim na karantenu, nemogućnost da izlazimo iz domova i ponašamo se kako želimo u vremenu izvanrednog stanja. Smatram da smo s te strane svi dužni ispoštovati mjere zaštite, ali ne dozvoliti da nam se pod krinkom toga podvaljuje više nego bi se smjelo, a bojim se da taj dio tek slijedi i nadam se samo da sam u krivu...

Prvo ću.. 

Samo ću nastaviti s normalnim životom kao do sad. Neću voljeti jače jer su mi postavke za ljubav bile na maksimalnom i prije ovog. Karantena nas tome ne može naučiti, kao ni toleranciji, poštivanju, odgovornosti... Otići ću na putovanje udvoje, posjetit ću roditelje, igrati se s nećacima, družiti se s prijateljima, marljivo raditi i stvarati i biti zahvalan što mi je dana mogućnost da se izrazim i pokušam dati svoj doprinos društvu... Putovat ću još više nego do sad i strastveno istraživati ovaj predivni svijet u kojem živimo neprestano tragajući za odgovorima...

Related articles

Buro 24/7 Selection

više