Search

BURO. Kod kuće s... Teutom Mesaroš

BURO. Kod kuće s... Teutom Mesaroš

Urednik: Dina Dončević

Image: Privatni album

Odlučili smo zamoliti neke od hrvatskih influencera ili vlasnika Instagram profila koji nas inspiriraju da nam pruže uvid u svoj svakodnevni život u karanteni. Boravak kod kuće nikome ne pada lako, ali nadamo se da će vam pogled na tuđu rutinu olakšati situaciju, motivirati vas ili jednostavno zabaviti, ali najbitnije od svega, podsjetiti na to da smo svi u ovome zajedno. I zato, #ostajemodoma!

U novom izdanju rubrike svoj dan s nama je podijelila Teuta Mesaroš, vlasnica zagrebačkog frizerskog salona Teuta koja je nedavno pokrenula i webshop pa njezine klijentice svoje prijeko potrebne pakete za njegu dobivaju na kućnu adresu, a na upite koje počinju s riječima "upomoć" odgovara svakodnevno putem društevnih mreža (u što smo se uvjerili i sami).  Iako joj je dan i dalje užurban, ima priliku puno više vremena provesti sa svoje dvoje klinaca, a kako izgledaju njezina 24 sata u kućnoj karanteni, možete pogledati u storyjima na Instagram profilu BURO. Hrvatska.

Ovih dana...

Trudim se ne podleći lijenosti, s obzirom na veliku količinu vremena koja nam je "poklonjena". Svaki dan se trudim ispuniti zadacima i obavezama koje moram riješiti – slušam različite online edukacije, obavljam telefonske razgovore i sastanke, par sati dnevno mi svaki dan ode na webshop; odgovaranje na upite, narudžbe, online konzultacije, zatim aktivno istražujem recepte za zdrave obroke...

Danas sam...

Danas sam si dozvolila malo luksuza i umjesto kuhanja naručila nam ručak...

BURO. Kod kuće s... Teutom Mesaroš (фото 1)
BURO. Kod kuće s... Teutom Mesaroš (фото 2)

Čitam...

Iako sam na početku karantene mislila kako ću imati puno više vremena za knjige, prevarila sam se. S dvoje malih klinaca uspijem tek svaki drugi dan pročitati par stranica omiljenog mi Jespera Juula ( trenutačno se bavim odgojnim metodama).

Gledam...

Gledam Disneyeve crtiće i genijalne "Prijatelje". Inače volim gledati filmove snimljene prema istinitim događajima i drame, ali trenutno mi je to malo previše drame, s obzirom na sve.

Slušam...

Neki dan sam slušala Backstreet Boyse i NSYNC te razmišljala koliko sam imala godina i kako sam razmišljala u vrijeme njihove popularnosti – misli su mi pobjegle u to neko bezbrižnije razdoblje. A inače mi jako odgovaraju Coldplay i Dua Lipa.

BURO. Kod kuće s... Teutom Mesaroš (фото 3)

Razmišljam...

Razmišljam o ljudima koji su u tijeku pandemije, još i ostali bez svog doma u potresu. Razmišljam o medicinskom osoblju u bolnicama koje cijelo ovo vrijeme, dok mi živimo usporenije nego ikad, radi više nego ikad pod stalnom prijetnjom zaraze. Razmišljam kako ja mogu u ovom trenutku doprinijeti društvu, kako mogu pomoć nekome kome treba… Razmišljam i o tome kakav će nas svijet dočekati kad izađemo iz karantene. Hoćemo li se mi zbog samih okolnosti promijeniti, hoćemo li izaći mudriji, skromniji i zahvalniji… Nadam se da hoćemo. Uglavnom, baš jako puno razmišljam ovih dana...

Naučila sam...

Da je najteži posao na svijetu biti mama-kućanica!

BURO. Kod kuće s... Teutom Mesaroš (фото 4)
BURO. Kod kuće s... Teutom Mesaroš (фото 5)

U ovo doba prije četiri tjedna sam...

Živjela u utrci s vremenom. Nije se znalo tko pobjeđuje. Sada shvaćam da mogu biti produktivna i ako ne jurim na sve  strane.

Najviše mi nedostaje…

Najviše mi nedostaju obitelj i osjećaj slobode!

Prvo ću…

Svakim dan taj izlazak zamišljam drugačije! A vjerojatno ću prvo okupiti svoj tim i sastati se s njima u salonu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više