Search

Četiri čarobne plaže na otoku Braču koje jednostavno morate posjetiti!

Četiri čarobne plaže na otoku Braču koje jednostavno morate posjetiti!

Murvica, Lovrečina, Zlatni rat...


Image: screenshot,
Instagram,
Petar Fadic

Jedan od omiljenih hrvatskih otoka svakako je Brač. Osim što je od Splita udaljen svega 45 minuta vožnje trajektom, krije i neke prekrasne plaže i uvale za koje ste možda već čuli, a možda ćete ih tek sada otkriti...

Prije nekoliko dana donijeli smo vam nekoliko prekrasnih uvala otoka Visa koje možete pronaći ovdje, a sada smo se zaputili na još jedan susjedni mu otok - Brač. O ljepotama Brača i njegovog čuvenog trademarka, plaže Zlatni rat, napisano je, uslikano, naslikano i opjevano mnoštvo lijepih stvari. Ovaj najveći srednjodalmatinski otok, je inače treći po veličini otok u Jadranu, a sa svojih osam općina, predstavlja nezaobilazan odmor i užitak ljeti brojnim gostima koji bez Brača ne mogu zamisliti ljetovanje. Iako ih ima bezbroj, mi smo izdvojili nekoliko plaža i uvala koje biste svakako trebali posjetiti i okupati se na ovim čarobnim bračkim lokacijama...

 

Plaža Murvica
Jako je popularna. Lijepa je i smještena u prirodnom okruženju. Nalazi se na južnom dijelu otoka Brača, ispod naselja Murvica. Sačinjena je od sitnog šljunka, omeđena stijenama i okupana pjenušavim valovima čistog mora. Osim što je privlačna samim izgledom, posebnost joj daje pogled u daljinu koji otkriva siluetu susjednog otoka Hvara.

 

Lovrečina
U blizini mjesta Postira, u duboko usječenoj uvali do koje se dolazi cestom, pješačkom stazom ili morem, smjestila se pješčana plaža Lovrečina. Borova šuma u pozadini osigurava potrebnu hladovinu, a obližnji restoran najfinije specijalitete otoka. Ovo mjesto svakako nemojte zaobići ako se ovo ljeto nađete na Braču.

Objavu dijeli @visitbrac

 

Uvala Osibova
Smještena je na jugozapadu Brača i svojim geografskim položajem obećava i nudi obilje sunca. Uvala Osibova ima krasne plaže i mini uvalice s kristalno čistim morem u koje se možete neometano skrasiti. Ovo je uvala koju definitivno trebate posjetiti za jedno malo drugačije iskustvo.

Objavu dijeli @zeljka2009

 

Zlatni rat - Bol
Vjerojatno najpoznatija plaža na Jadranu smještena je u Bolu, na južnoj obali otoka Brača. Zlatni rat jedna je od najvećih i najatraktivnijih prirodnih ljepota Jadrana i simbol hrvatskog turizma. Modrina čistog mora okružuje skoro pola kilometra izduženi šljunčani rt dijelom prekriven zelenom šumom, prirodnom zaštitom od prejakog sunca. Kad zapušu vjetrovi, Zlatni rat postaje prava surferska oaza. Ovdje možete uživati i pasivno i aktivno. 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više