Search

Gdje po dobru kavu za van u Zagrebu? Ovo su naše najdraže lokacije

Gdje po dobru kavu za van u Zagrebu? Ovo su naše najdraže lokacije

Tekst: BURO.


Nova vremena nose i neke nove navike. Kava za van postala je jedna od njih. Priznajemo si činjenicu kako popiti kavu na svježem zraku, u hodu, onako usput ili u ciljano u dogovoreno vrijeme ispred HNK-a s dragom osobom recimo, nije uopće loša ideja. Dapače, sviđa nam se i prakticiramo ju često. Iako su na snazi još uvijek epidemiološke mjere, postoje mjesta koja nude odličnu kavu za van. Uz to, uvijek možete usput pokupiti i nešto ukusno za prigristi jer svako od ovih mjesta ima odličnu ponudu hrane. Evo prijedloga.

Proljeće

Josipa Sermagea 14a

I nije prošlo dugo od otvorenja prošle godine, a Proljeće je nadmašilo očekivanja simpatičnog kvartovskog mini-marketa. Vlasnici Ivana Gladović i Saša Tkačenko stvorili su ugodnu atmosferu u svom malenom dućanu i prije svega nude proizvode malih domaćih proizvođača. Između ostalog, u Proljeće se ide i po ukusnu kavu za van. Pije se Elis kava, pripremljena u La Marzocco aparatu koji su vlasnici naslijedili od Nika Orosija koji je zapravo u Zagrebu i postavio temelje dobroj kavi u sklopu svog Eliscaffea na Britancu.

Korica

Preradovićeva 30, Martićeva 19

Da rade fantastičan kruh, nema sumnje, ali također, započeti jutra na jednoj od dvije zagrebačke adrese na kojima se nalazi Korica znači i dobar početak dana. Ovdje pripremaju Cogito coffee za van i ne zaboravite na njihov odličan cruffin.

Good Food

Palmotićeva 1, Teslina 7, Importanne centar

Dobra kava s bademovim mlijeko za van ovdje se cijeni. Izbor od tri lokacije daje vam više mogućnosti da vam se ovaj uspješan lanac brze i ukusne hrane nađe po putu. Neka lagana salata za doručak se također čini kao dobra ideja kada ste već ovdje.

Cogito Urania

Kvaternikov trg

Od četiri Cogito lokacije u Zagrebu, sve su zatvorene osim Cogito Urania, objavili su nam putem svog Instagram profila. Tamo su otvoreni su od 9 do 17 sati svaki dan i poslužuju kavu i hranu za van. Stoga, ako ste kod Kvatrića svakako se zaletite do Uranije po šalicu kremaste Cogito kave.

Bread Club

Trakošćanska 42, Vlaška 27

Kada god se nađemo u Bread Clubu ne znamo bismo li startali sa slanim ili slatkim. Za početak uzmemo odličnu kremastu kavu za van, a onda “važemo” između cruffina od pistacia ili sendviča broj 4 koji ponosno nosi sir cheddar i pesto od bosiljka u sebi. U svakom slučaju nećete pogriješiti.

Špeceraj

Ilica 56, trg kralja Petra Svačića 1

Prvo su započeli kao prvi zero waste dućan gdje se hrana kupuje u rinfuzi, a zatim su priči dodali i delikatesni Špeceraj kod Britanca. Volimo tamo svratiti po kavu za van, a uvijek imaju i odličan izbor svježih craft pekarskih delicija.

Gdje po dobru kavu za van u Zagrebu? Ovo su naše najdraže lokacije (фото 1)

A zašto ne biste naručili vrhunska zrnca kave za doma te si pripremili sami ukusnu kavu za van? Evo ideja.

Eliscoffe

www.eliscaffe.com

Kada već ne možemo kod Nika Orosija na kavicu, Eliscaffe može doći k nama. Uvijek u ponudi u caffeu kao i za kućnu upotrebu (250g/69kn, 500g/119kn, 1kg/209kn) Elliscaffe nudi dvije kave koje su suprotne jedna drugoj; Colombia koja je punija tijela, čokoladnih okusa, slabije voćnosti nasuprot npr. trenutno Kenya koja je slabija tijela (tea like) i izražene voćnosti. Prže se svaki tjedan kako bi stalno bile svježe, ne starije od 10 dana nakon datuma prženja! Dostava za područje Zagreba je besplatna za narudžbe od 500g+ i na vašu adresu stiže isti dan ili najkasnije idući dan ovisi o terminu vaše narudžbe.

Cogito Coffee

www.cogitocoffee.com

Osim trenutno u Uraniji, Cogito stiže i na vašu kućnu adresu. Ovdje itekako paze otkuda dolaze zrnca kave i gdje je trenutno sezona kave u svijetu. Osim kave u zrnu dostavljaju i cold brew, a dostava na području Zagreba je besplatna.

Karibu Kaaawa

www.karibukaaawa.com

Iako omiljen coffee shop na Trešnjevci trenutno miruje zbog epidemioloških mjera, njihova vrhunska kava dolazi na vašu adresu, a možete se i pretplatiti na mjesečnoj bazi. Trenutno su u ponudi proizvodi pržionice iz Berlina Fjord Coffe, a dostava je besplatna za jednokratnu isporuku iznad 200 kn unutar Hrvatske.

Kava.family

www.kava.family

Speciality trojac; kava37 u Hvaru, zajedno sa splitskim adresama kava2 i kavaRO (roasters) čine uspješnu poslovnu priču koju su započeli Ivana Čirjak i Marko Marinković. Dok kafići miruju kava.family ukusna kvalitetna zrnca stižu na adrese. Dostava na području Splita je besplatna, a za ostatak Hrvatske iznosi 35 kuna.

Quahwa

www.shop.quahwa.hr

Inače volimo svratiti u Quahwu, u Teslinu, no sada njihove rijetke, premium i superpremium vrste možete naručiti na kućnu adresu. U ponudi imaju i aparate za kavu, a dostava je besplatna u Zagrebu za narudžbe iznad 105 kuna. Za ostatak Hrvatske narudžbe su besplatne za iznos iznad 180 kuna.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više