Search

Gdje pojesti dobar sladoled u Zagrebu?

Gdje pojesti dobar sladoled u Zagrebu?

Slatke ljetne radosti

Tina Kovačiček


Image: Buro247.ru,
Chocolat041,
ivica i Marica,
Sanja Đenero/freeimages.com

Donosimo najbolje zagrebačke lokacije za uživanje u najslađoj od slatkih radosti!

Što najviše volite kod ljeta? Ukoliko je jedan od vaših mogućih odgovora bio i sladoled, čitajte dalje. Ovo je članak za sve nas! A vrhunski sladoled je neprocjenjivo hedonističko iskustvo. I svima nam je potrebno, barem s vremena na vrijeme. Temeljitim degustacijama došli smo do zaključka o trenutno najboljim mjestima u gradu Zagrebu gdje možete okusiti dobar sladoled. I priznajemo, možda ovo nije nužno samo ljetna priča.

Amelie
Vlaška 6 i Dobri dol 49

U odličnom shabby chic interijeru slastičarnice Amelie koji volimo, sladoled je još jedna stvar radi koje se uvijek rado vraćamo. Svih osam različitih okusa bazirani su na potpuno prirodnim sastojcima bez šećera što im daje teksturu i slatkoću baš onakvu kakva treba biti. Zanimljivi su okusi poput karamelizirane jagode s balsamicom, đumbir s borovnicama s kojima dolazi malo meda, a u okus limuna stavlja se naribana limunova kora. Svakako probajte sladoled kuće nazvan Amelie od vanilije, šumskog voća s dodatkom pržene bademove kore.

Ivica i Marica
Tkalčićeva 70 i Utrine, Barčev trg 16

Jedno od prvih zagrebačkih mjesta poznato po zdravim prirodnim slasticama. A takav je i sladoled kod Ivice i Marice. Proizvodi se na tradicionalan način bez emulgatora i konzervansa te umjetnih boja, a to mu daje prirodan i lagan okus. Svakako isprobajte jedan od njihovih sladolednih voćnih kupova.

sladoled

Cukeraj
Britanski trg 9, Pakoštanska 12, Dubrava 20

Mala slastičarnica prvo je svojim finim kolačima oduševljavala na Jarunu, a ubrzo je uslijedilo otvorenje Cukeraja na Britancu i Dubravi. Uz izvrsne kolače omiljene u cijelom gradu, u ponudu su uveli i sladoled koji je također oduševio kvalitetom, prirodnim okusima i laganom teksturom. Sladoledi su bazirani na prirodnim sastojcima u koje idu pravi komadi voća i lješnjaka. Definitivno probajte originalne okuse jagode i maline.

Chocolat 041
Masarykova 25

Od svog otvorenja prošle godine slastičarnica Chocolat 041 postala je nezaobilazno mjesto svih ljubitelja vrhunskog sladoleda i čokolade koji se pripremaju prema originalnoj talijanskoj recepturi. Ukoliko se možda dvoumite između kremastih ili voćnih aroma, ovdje ćete moći isprobati oboje u jednom kao što je okus banana-lješnjak, a kao jedan od najautentičnijih okusa je pistacio s pravim komadima tog orašastog voća. Ovo je mjesto poznato i po raznim varijantama i nijansama okusa čokolade.

Gdje pojesti dobar sladoled u Zagrebu? (фото 1)

Orijent
Maksimirska 34

Slastičarnica Orijent, iako je izbjegla središnju lokaciju u centru grada, svojom kvalitetom kotira među najboljima u gradu. Obiteljski posao i tradicija zadržali su svoju kvalitetu. Kako ovo mjesto voli biti originalno, naići ćete na neobične i neponovljive kombinacije okusa poput bučinog ulja i bundeve te smokava i prošeka jer ovdje redovito osmišljavaju nešto potpuno novo. A naglasak je na sezonskom i prirodnom te se u skladu s tim mijenja i ponuda. Nemojte propustiti originalne kombinacije poput Dubrovačke trilogije s maslinom, narančom i bademom, Ginger i Fred s đumbirom te Pozdrav s juga s medom i lavandom.

Gdje pojesti dobar sladoled u Zagrebu? (фото 2)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više