Search

Gdje provesti ovaj vikend u Zagrebu?

Gdje provesti ovaj vikend u Zagrebu?

Ponuda je ovog vikenda doista bogata


Image: PR,
Buro247hr arhiva

Ponuda zabavnih zbivanja u Zagrebu ovog je vikend doista bogata, a mi vam donosimo presjek svih događanja među kojima će svatko pronaći nešto za sebe

Za mnoge od nas vikend počinje već u petak poslijepodne pa ako još nemate planove zavirite u raspored Animafesta koji traje još dva dana i pogledajte neki od zanimljivih animiranih filmova koji se prikazuju u Kinu Tuškanac, Kinu Europa i Kinoteci. Ako ste pak više kazališni tip, razveselit će vas vijest da je sutra u Zagrebačkom kazalištu mladih na redu premijera nove predstave "Radnice u gladovanju". Radi se o predstavi Olje Lozice prema autorskom tekstu Gorana Ferčeca, a u središtu je tema štrajka glađu radnica tekstilne industrije Kamensko. Uz to, sutra u 20h se u Botaničaru otvara izložba "Crni linorez, svijetla budućnost" humanitarnog karaktera koju možete razgledati i kupiti grafičku mapu s objedinjenim radovima pri čemu se prikupljene donacije preusmjeruju na policu životnog osiguranja štićenika doma za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Gdje provesti ovaj vikend u Zagrebu? (фото 1)

Nakon što obiđete kulturnu ponudu večer možete završiti na nekom od tuluma koji se održavaju u Zagrebu. U Mastersu vas od 23:55h očekuju Gars & Labud, u Funku Pytzek priprema Burek party, a u Katranu su na rasporedu čak dva tuluma - Imogen Label Night s DJ-evima Kai Alce, Ilija Rudman i Antonio Zuza, te 27000 Milja Pod Morem.

Gdje provesti ovaj vikend u Zagrebu? (фото 2)

Nakon par kišnih i hladnih dana, u Zagrebu nas očekuje topao i sunčan vikend, a ima li u tom slučaju išta bolje od toga da dan provedete u prirodi? U subotu se zato možete uputiti do Vidikovca u Parku Maksimir gdje vas od 13h čeka "Tko pjeva zlo ne misli", dvodnevni festival kojim se odaje počast najvoljenijem hrvatskom filmu svih vremena te se evocira vrijeme građanskog predratnog Zagreba 30-ih godina, i to u svim njegovim elementima -  glazbi, stilu, modi itd. (Ne zaboravite ponijeti pohance i orahnjaču!) Nakon toga se uputite do Rooseveltovog trga odakle kreće 16. Zagreb Pride pod geslom "Slobodan život počinje ponosom" i podržite LGBT zajednicu. Nakon povorke, subotnju večer rezervirajte za prvi rođendan The Garden Breweryja. Tulum počinje u 20h uz genijalne Submarine burgere, dok će za glazbu biti zaduženi Adriatic Coasting DJ-evi Nick & Pepi, Zak i Matija Duić, te Rolin Humes.

Gdje provesti ovaj vikend u Zagrebu? (фото 3)

U nedjelju nakon jutarnjeg drijemanja možete posjetiti "Doručak na travi" koji vas čeka u parku Ribnjak. Posjetitelje će u parku čekati fini zalogaji, društvene i didaktičke igre i još niz odličnih sadržaja za klince. U svakom slučaju, gdje god se uputili - uživajte u vikendu!

Related articles

Buro 24/7 Selection

više