Search

Gdje sve ovog ljeta možemo gledati filmove pod zvijezdama?

Gdje sve ovog ljeta možemo gledati filmove pod zvijezdama?

Istražili smo ljetna kina diljem Hrvatske


Image: Art Kino Croatia,
Kino Tuškanac,
Kino Mediteran,
Screenshot

Za prave filmoljupce nema ničeg ljepšeg od uživanja u filmu pod zvjezdanim nebom tople ljetne večeri. Zato smo istražili gdje sve ovog ljeta možete gledati filmove na otvorenom - na moru i na kopnu!

Pula Film Festival traje još dva dana prije nego li će se svi preseliti u Motovun gdje 25. srpnja počinje Motovun Film Festival. Istovremeno se održava i Postira Seaside Film Festival, pa nas čeka Brač Film Festival, a onda i Liburnia Film Festival u Opatiji, pa i Splitski filmski festival za kraj ljeta. No, ako vas festivali ne zanimaju, a i dalje biste voljeli uživati u kinu pod zvijezdama na godišnjem odmoru, gradovi diljem naše obale nude odličan izbor ljetnih kina.

Ako ljeto provodite u Istri u filmovima pod zvijezdama možete uživati u ljetnom kinu Špina u Labinu gdje se osim filmskih projekcija održavaju i koncerti baš kao na Ljetnoj pozornici Opatija u Opatiji. U Poreču se u sklopu Poreč Open Air Festivala svakodnevno održavaju projekcije filmova na otvorenom kod Ville Polesini, dok u Puli možete posjetiti ljetno kino Kaštel, a na Velom Brijunu ljetno kino Brijuni (iako programi tih dvaju kina trenutno nisu dostupni na internetu).

Ljetno Art-Kino Croatia, Rijeka

U Rijeci projekcije na otvorenom nudi Ljetno Art-Kino u kojem još danas gostuje i Kino Mediteran. Kino Mediteran je projekt revitalizacije kina u Dalmaciji čiji je glavni cilj oživiti kino dvorane i ljetna kina te dovesti filmske programe u manje sredine diljem Dalmacije gdje su kina odavno zatvorena. Fokus projekta je na europskim i nezavisnim filmovima, a projekcije se održavaju u 26 gradova od kojih 12 ima programe kroz cijelu godinu.

Kino Mediteran oživjelo je tako ljetna kina na našim otocima i to u Bolu, Pučišćima, Supetru i Sutivanu na Braču, u Goveđarima na Mljetu, Jelsi na Hvaru, Komiži na Visu, Korčuli i Veloj Luki na Korčuli, na Lastovu i Silbi, te u Hvaru na Hvaru. Ljetna kina oživjeli su i u gradovima diljem jadranske obale, a među njima su Dubrovnik, Imotski, Kastav, Kaštela, Makarska, Omiš, Orebić, Pirovac, Ploče, Stobreč i Vrgorac. U svim spomenutim gradovima zato ovog ljeta možete uživati u filmovima pod zvjezdanim nebom, a rasporede projekcija provjerite na stranicama Kina Mediteran.

Gdje sve ovog ljeta možemo gledati filmove pod zvijezdama? (фото 1)

Ako pak ovo ljeto provodite u unutrašnjosti daleko od mora, razveselit će vas činjenica da i ovdje postoje ljetna kina u kojima možete gledati filmove na otvorenom. U kolovozu se održava Vukovar Film Festival te će se projekcije na otvorenom i zatvorenom održavati u Vukovaru, Borovu, Županji, Vučedolu i Vinkovcima gdje je i inače aktivno ljetno kino. U Karlovcu filmove pak možete gledati uz rijeku Koranu u Riječnom kinu Karlovac, dok se u Varaždinu projekcije održavaju u Ljetnom kinu Galerija.

Ako pak ostajete u dobrom starom Zagrebu, možete birati između projekcija u predivnom ljetnom kinu Tuškanac na Dubravkinom putu ili pak ljetnog kina Gradec na platou Gradec.

Ljetna pozornica kina Tuškanac

Related articles

Buro 24/7 Selection

više