Search

Ilustracije koje vam mogu uljepšati svaki dan

Ilustracije koje vam mogu uljepšati svaki dan

"Drawing a day" Lorene Matić


Image: http://lorena-matic.from.hr/

Panda na biciklu, lav koji spava, dječak s lončićem na glavi ili simpatične sovice - svi oni izlaze iz pera ove ilustratorice

Mlada ilustratorica Lorena Matić skriva se iza imena Drawing a day na Facebooku gdje gotovo svakodnevno objavljuje simpatične ilustracije, najčešće životinja koje su i njen omiljeni motiv. Ideje pronalazi spontano i bez pravila, nekad se skrivaju u riječi, slici, pjesmi, događaju, a nekad ilustracije izrađuje po zadatku. "Zanima me ilustracija i htjela bih se time više baviti. U biti je i s tom mišlju nastala stranica, s ciljem da se malo više motiviram i vježbam te svaki dan nešto nacrtam", objašnjava Lorena, inače studentica kostimografije na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Uzore pronalazi u radovima Marca Johnsa i Gemme Correll, Svjetlana Junakovića, Andree Petrlik Huseinović, Ibana Barrenetxea i drugih. 

Ilustracije koje vam mogu uljepšati svaki dan (фото 1)

Zanimljivost i zapravo svrha nastanka stranice je kako bi joj svi koji to žele mogli davati zadatke, odnosno želje za ilustracije koje će s veseljem ispuniti. Ponekad joj se neki zadatak toliko svidi da iz njega nastaje inspiracija za druge projekte. Lorena recimo, osim ilustracija, izrađuje i nakit prema sličnim motivima, a više informacija o njenom radu možete pronaći ovdje.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više