Traži

Inspirirajte se! Donosimo 7 ideja za nezaboravno zimsko vjenčanje

Inspirirajte se! Donosimo 7 ideja za nezaboravno zimsko vjenčanje

Stil i dekoracije koje biste mogli prigrliti


Fotografija: Instagram

Možda nisu toliko uobičajena i tražena kao proljetna i ljetna, no složit ćemo se svi kako zimska vjenčanja definitivno imaju neku svoju čar. Već samo ako krenete od dekora, onaj zimski može biti iznimno romantičan i čaroban, posebno ako svemu tome pridodate i bjelinu kao glavni element željene elegancije i profinjenosti. Puno toga drugačijeg, ali upečatljivog zimsko vjenčanje može osigurati za nezaboravno i dugo sjećanje. Bez obzira na to volite li klasičan stil, minimalizam ili se možda više priklanjate onom rustikalnom, pomno odabranim dekoracijama i detaljima vrlo je jednostavno stvoriti idiličan zimski ambijent koji evocira svečanost i slavlje. 

S obzirom na to da je zima ujedno i vrijeme blagdana, neke od klasičnih prigodnih dekoracija možete iskoristiti i u svrhe vjenčanja, kao što su recimo personalizirane kuglice s porukom ili imenom gosta. Kada govorimo o cvijeću i cvjetnim aranžmanima i instalacijama, iako će neki pomisliti kako je zima nezahvalan period u godini za taj moment, u krivu ste. Mogućnosti je zaista puno, jer se možete poslužiti grančicama borova, jele, božikovine, ali možda u konačnici i odabrati kakav suhi raskošni aranžmani. Ako ste odlučili da vjenčani buket bude prilagođen godišnjem dobu, onda će vas razveseliti i činjenica da je u tom slučaju samo nebo granica i da vaše cvijeće može izgledati vrlo neobično, ako se u njega umetne razno bilje poput paprati, pamuka, crvenih bobica, češera, sukulenata, borovih ili cedrovih grančica, eukaliptusa, bršljana i šipka. Upravo je to ono što buketima daje taj željeni zimski predznak.

Isto tako, zimsko vjenčanje zbog svoje prirode ne mora nužno nametnuti izbor delicija jer danas je sve moguće, no određeni zimski štih i u ovom slučaju može dodatno razveseliti i iznenaditi goste. Izbor delicija je u tom slučaju velik i prilično maštovit: vruća čokolada, kuhano vino s mirodijama, sljezovi kolačići, domaći paprenjaci, medenjaci, vanilin kiflice definitivno su prepoznatljivi božićno-zimski slatkiši, a sve skupa možete nadograditi i karameliziranim jabukama, kompotima, medom i raznim verzijama čajeva. Kada govorimo o vjenčanoj torti, ona se po istom principu, kako okusom tako i vizualno, može prilagoditi godišnjem dobu. Primjerice, sloj šećera na njoj može imitirati snijeg, a drveno postolje bit će odličan zimski detalj kao predznak rustikalnosti.

Sve su svemu, ako ste vi jedni od onih koji ste se odlučili za verziju zimskog vjenčanja, u nastavku vam donosimo nekoliko inspirativnih detalja koji će vam sigurno pomoći u odabiru vašeg smjera kada govorimo o estetici koju ste odabrali da bude vaša stilska vodilja za vjenčanju. 

više