Search

Inspirirajte se! Donosimo 7 ideja za nezaboravno zimsko vjenčanje

Inspirirajte se! Donosimo 7 ideja za nezaboravno zimsko vjenčanje

Stil i dekoracije koje biste mogli prigrliti


Image: Instagram

Možda nisu toliko uobičajena i tražena kao proljetna i ljetna, no složit ćemo se svi kako zimska vjenčanja definitivno imaju neku svoju čar. Već samo ako krenete od dekora, onaj zimski može biti iznimno romantičan i čaroban, posebno ako svemu tome pridodate i bjelinu kao glavni element željene elegancije i profinjenosti. Puno toga drugačijeg, ali upečatljivog zimsko vjenčanje može osigurati za nezaboravno i dugo sjećanje. Bez obzira na to volite li klasičan stil, minimalizam ili se možda više priklanjate onom rustikalnom, pomno odabranim dekoracijama i detaljima vrlo je jednostavno stvoriti idiličan zimski ambijent koji evocira svečanost i slavlje. 

Inspirirajte se! Donosimo 7 ideja za nezaboravno zimsko vjenčanje (фото 1)

S obzirom na to da je zima ujedno i vrijeme blagdana, neke od klasičnih prigodnih dekoracija možete iskoristiti i u svrhe vjenčanja, kao što su recimo personalizirane kuglice s porukom ili imenom gosta. Kada govorimo o cvijeću i cvjetnim aranžmanima i instalacijama, iako će neki pomisliti kako je zima nezahvalan period u godini za taj moment, u krivu ste. Mogućnosti je zaista puno, jer se možete poslužiti grančicama borova, jele, božikovine, ali možda u konačnici i odabrati kakav suhi raskošni aranžmani. Ako ste odlučili da vjenčani buket bude prilagođen godišnjem dobu, onda će vas razveseliti i činjenica da je u tom slučaju samo nebo granica i da vaše cvijeće može izgledati vrlo neobično, ako se u njega umetne razno bilje poput paprati, pamuka, crvenih bobica, češera, sukulenata, borovih ili cedrovih grančica, eukaliptusa, bršljana i šipka. Upravo je to ono što buketima daje taj željeni zimski predznak.

Inspirirajte se! Donosimo 7 ideja za nezaboravno zimsko vjenčanje (фото 2)

Isto tako, zimsko vjenčanje zbog svoje prirode ne mora nužno nametnuti izbor delicija jer danas je sve moguće, no određeni zimski štih i u ovom slučaju može dodatno razveseliti i iznenaditi goste. Izbor delicija je u tom slučaju velik i prilično maštovit: vruća čokolada, kuhano vino s mirodijama, sljezovi kolačići, domaći paprenjaci, medenjaci, vanilin kiflice definitivno su prepoznatljivi božićno-zimski slatkiši, a sve skupa možete nadograditi i karameliziranim jabukama, kompotima, medom i raznim verzijama čajeva. Kada govorimo o vjenčanoj torti, ona se po istom principu, kako okusom tako i vizualno, može prilagoditi godišnjem dobu. Primjerice, sloj šećera na njoj može imitirati snijeg, a drveno postolje bit će odličan zimski detalj kao predznak rustikalnosti.

Sve su svemu, ako ste vi jedni od onih koji ste se odlučili za verziju zimskog vjenčanja, u nastavku vam donosimo nekoliko inspirativnih detalja koji će vam sigurno pomoći u odabiru vašeg smjera kada govorimo o estetici koju ste odabrali da bude vaša stilska vodilja za vjenčanju. 

Inspirirajte se! Donosimo 7 ideja za nezaboravno zimsko vjenčanje (фото 3)

Inspirirajte se! Donosimo 7 ideja za nezaboravno zimsko vjenčanje (фото 4)

Inspirirajte se! Donosimo 7 ideja za nezaboravno zimsko vjenčanje (фото 5)

Inspirirajte se! Donosimo 7 ideja za nezaboravno zimsko vjenčanje (фото 6)

Inspirirajte se! Donosimo 7 ideja za nezaboravno zimsko vjenčanje (фото 7)

Leave a comment

više