Search

Jeste li već negdje vidjeli ove kul torbe s natpisima? Znamo tko stoji iza njih i gdje ih možete nabaviti

Jeste li već negdje vidjeli ove kul torbe s natpisima? Znamo tko stoji iza njih i gdje ih možete nabaviti

Kolekcija SH&T zapravo krije neku sasvim neočekivanu priču

Tekst: Lidija Lončarić


Image: Šesnić&Turković Studio

Dizajnerski studio Šesnić&Turković nedavno je izbacio genijalnu kolekciju naziva SH&T koja nas je na prvu osvojila simpatičnim natpisima i jednostavnim, ali funkcionalnim dizajnom. Kontaktirali smo studio i saznali tko se i što krije iza imena Šesnić&Turković, a ekipa iz studija zatim nam je otkrila i detalje o kolekciji koja plijeni pažnju na zagrebačkim ulicama

Mali, ali moćan tim, kako za sebe kažu, pokrenuli su prije 15 godina, a danas isti čine Andrea Sužnjević, Iva Sindik, Barbara Bjeliš te osnivači Marko Šesnić i Goran Turković. Uz već uhodanu ekipu, tu je i cijeli niz vanjskih suradnika, a svima im je zajednička želja da klijentima isporuče kvalitetan dizajn koji će ispuniti svoj cilj. U poslovima se, rekli su, izmjenjuju kako bi razbili monotoniju i uvijek zadržali dozu potrebne kreative pa se tako može dogoditi da je Goran danas na sastancima, sutra kuha zajednički ručak, a prekosutra na ovjeri tiska.

 

Jeste li već negdje vidjeli ove kul torbe s natpisima? Znamo tko stoji iza njih i gdje ih možete nabaviti (фото 1)

 

Možda je manje poznato, no upravo su Šesnić&Turković zaslužni za projekt Parkovi Hrvatske, identitete i razradu za sve nacionalne parkove i parkove prirode u Hrvatskoj koje su brendirali na svoj poseban i upečatljiv način. Ponose se i brendingom talijanskih restorana Bocca Buona koji su kao dio agencije Pinch of design razvili za Radisson hotelsku grupaciju. Tu je i dizajn za dubrovačke ljetne igre, Zagreb film festival, projekti za preko 50 dugometražnih filmova i suradnje s nekima od najboljih europskih filmskih sales agenata. Priznajemo, impresivan portfolio koji je zatim na najljepši način začinila kolekcija SH&T i približila ovaj kreativni dizajnerski studio i široj javnosti.

"Kako smo već za vrijeme faksa radili zajedno, profesor Dogan nas je počeo zafrkavati da smo nas dvoje ŠiT (Šesnić i Turković). Nama je to već tada bilo nadnaravno zabavno, ali nekako nismo imali hrabrosti započeti karijeru s tim imenom. Prije 5-6 godina učinilo nam se da je sazrelo vrijeme za to da se počnemo zezati s tom kraticom i napravili smo prvih nekoliko suvenira koje smo dijelili klijentima. Vrlo brzo su nas klijenti počeli zvati i pitati imamo li torbu viška za njihovu prijateljicu/sestru/tatu pa smo nakon nekoliko desetaka takvih upita odlučili proizvesti malo veće količine tih suvenira i staviti ih u prodaju", objasnila nam je ekipa iz studija.

Danas u SH&T kolekciji možete pronaći blokove, bilježnice, majice kratkih i dugih rukava, platnene torbe, ruksake, šalice, ukrase za bor, monografije te pregače za kuhanje. I baš svi izgledaju genijalno te su uz to, iznimno funkcionalni. Njihov ruksak, primjerice, možete koristiti na nekoliko načina, a zbog univerzalnog dizajna, dobro će se uklopiti u različite stilove.

 

Jeste li već negdje vidjeli ove kul torbe s natpisima? Znamo tko stoji iza njih i gdje ih možete nabaviti (фото 2)

 

Jeste li već negdje vidjeli ove kul torbe s natpisima? Znamo tko stoji iza njih i gdje ih možete nabaviti (фото 3)

 

Kažu kako za ovu, pomalo hrabru kolekciju dobivaju samo pozitivne komentare, a otkrili su i kako istu koriste i kao alternativni promotivni medij za studio. U njoj je sadržana filozofija dizajna koju pokušavaju "isfurati" kroz svoje radove, a najviše ih veseli kada na sastancima klijenti kao predložak onog što bi voljeli izvade upravo njihove proizvode iz SH&T kolekcije.

"Uvijek nam je cilj dizajnirati vrlo kvalitetne, dugotrajne proizvode koji imaju jasnu poruku", kratko su objasnili Šesnić i Turković pa dodali kako još nisu u potpunosti iscrpili ovu temu te im svako malo na pamet padaju ideje za nove komade koje će uvrstiti u kolekciju. Za to je, dodaju, uvelike zaslužan i iznimno kvalitetan tim koji svaku zamisao odradi bez ikakvog problema. Rekli su nam i kako komade iz SH&T možete nabaviti u zagrebačkom Pločniku te Komo Store-u u Puli. Pojavljuju se i na Zagreb Design Weeku i Artomatu pa tako, ako su i vas uspjeli osvojiti u mjeri u kojoj su oduševili nas, nikako ne propustite posjetiti neka od prodajnih mjesta u potrazi za originalnim dodacima svakodnevnim kombinacijama ili poklonima koji će provjereno razveseliti baš svakog kome ih namijenite.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više