Search

Još uvijek razmišljamo o odmoru na našoj obali, a ove tri kuće su visoko na našoj listi želja

Još uvijek razmišljamo o odmoru na našoj obali, a ove tri kuće su visoko na našoj listi želja

Tekst: BURO.


Tko je odustao? Mi od putovanja – nikada! Zato nam je danas u fokusu naša obala gdje smo pronašli tri kuće koje mogu zadovoljiti zahtjeve i najrazmaženijih gostiju. Sezona je bila drugačija, drugačija su pravila, ali želje su nam iste kao i uvijek. Komad mira, puno sunca i lijeno prevrtanje s boka na leđa. Kako je jesen ionako otkazana u gradu ne bi bilo loše da se vratimo na obalu u jednu od ovih ljepotica i provedemo tjedan dana u miru. Znamo da je sve ovo mašta, ali to nam nitko ne može zabraniti.

Ako želite nešto drugačije

Vila Bifora

Još uvijek razmišljamo o odmoru na našoj obali, a ove tri kuće su visoko na našoj listi želja (фото 1)

Ako je vaš cilj da sam smještaj ima priču s kojom ćete otvoriti prepričavanje odmora prijateljima po povratku, imamo idealnu lokaciju za vas. Vila Bifora u općini Selca na Braču je kuća koja je u XIX stoljeću služila za život posluge iz susjednog dvorca Didolić, a prije dvije godine dva brata su sprovela opsežno renoviranje. Toni i Marijan su imali viziju da građevinu prilagode modernom životu, ali bez prevelikog narušavanja unutrašnjosti. Sredili su zemljani pod, a zadržali originalne zidove i sada je interijer neobičan spoj starog i novog, a većina namještaja je izrađena namjenski za ovaj projekt. Vani su izgradili mali pravokutni bazen koji su namjerno ostavili samo u betonu, kako bi boja vode djelovala prirodnije, slično nijansi morskog plićaka. Na vanjske zidove dodali su ambijentalnu rasvjetu i to je to. Mjesto za opušteni odmor je stvoreno.

Još uvijek razmišljamo o odmoru na našoj obali, a ove tri kuće su visoko na našoj listi želja (фото 2)
Još uvijek razmišljamo o odmoru na našoj obali, a ove tri kuće su visoko na našoj listi želja (фото 3)


Ako se želite izolirati

Vile Lukovo

Još uvijek razmišljamo o odmoru na našoj obali, a ove tri kuće su visoko na našoj listi želja (фото 4)

U ovoj situaciji vas potpuno razumijemo i spremno ulažemo savršen odgovor: Vile Lukovo. Radi se o sasvim posebnom mjestu, a za moderan dizajn je zadužen biro Proarh. Oni su na usamljenom mjestu kod Karlobaga (na manje od 3 sata vožnje od Zagreba) stvorili oazu usred kamenja koju čine tri vile: Rock, Salt i Sea. Svaka od njih ima vlastiti bazen i direktan pogled na more i susjedni Pag, a kao bonus, ispod vila se nalazi i mala privatna plaža. Svaka vila ima oko 150 kvadrata i maksimalni kapacitet od 10 osoba. Pored pažljivo uređenog interijera tu su i dizajn cjeline vani za uživanje na svježem zraku..

Još uvijek razmišljamo o odmoru na našoj obali, a ove tri kuće su visoko na našoj listi želja (фото 5)
Još uvijek razmišljamo o odmoru na našoj obali, a ove tri kuće su visoko na našoj listi želja (фото 6)


Ako želite nešto moderno

Villa Maris

Još uvijek razmišljamo o odmoru na našoj obali, a ove tri kuće su visoko na našoj listi želja (фото 7)

Želite li provesti nekoliko dana u kući koja izgleda kao kulisa nekog dobrog filma? Nije problem, provjerite što nudi Villa Maris u Šibeniku. Radi se o imanju od preko 1.000 kvadrata na kojem se nalazi kuća koja zauzima 175 kvadrata, dok je ostatak iskorišten za uređeno dvorište i bazen s velikim dijelom za sunčanje. Sama kuća je dizajnirana u modernom stilu, vrlo minimalistički, a najbolji dio je ogroman stakleni zid orijentiran ka bazenu čime se briše granica između interijera i eksterijera. U tom dijelu smješteni su glamurozno opremljen dnevni boravak, blagovaona i velika kuhinja u nastavku. Kada ljetujete na ovakvom mjestu lako vam se može dogoditi da odaberete svoj najbolji kaftan uzmete piće u ruke i pomislite da ste postali glavna junakinja Netflix serijala. Javite nam što će se dogoditi u sljedećoj epizodi!

Još uvijek razmišljamo o odmoru na našoj obali, a ove tri kuće su visoko na našoj listi želja (фото 8)


Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više