Search

Kako pripremiti božićnu playlistu i udovoljiti svima?

Kako pripremiti božićnu playlistu i udovoljiti svima?

Zaboravite na izlizane hitove

Tekst: L.L.


Image: Unsplash

Glazba je jedan od važnijih elemenata svakog druženja, a nešto veću pažnju volimo joj posvetiti za vrijeme onih posebnih trenutaka u krugu najdražih. No, baš kako smo se uvjerili već nebrojeno mnogo puta, glazba osim spajanja, ljude može i razdvojiti, posebno kada je riječ o lošem izboru za određene prilike. Upravo zato, odlučili smo sastaviti mali vodič koji će vam pomoći pri kreiranju blagdanske playliste u kojoj će uživati baš svi.

Kako pripremiti božićnu playlistu i udovoljiti svima? (фото 1)

Pronađite platformu, a zatim i ritam

Playlistu ćete najjednostavnije kreirati na platformi koju koristite najčešće. To može biti vječni YouTube ili pak kakva dobra aplikacija na mobitelu poput SoundClouda ili Google Playa. Na playlistu zatim dodajte omiljene glazbene brojeve, posložite ih po nekom smislenom redu, primjerice, laganije stvari stavite na početak, kada gosti tek pristižu na vaš tulum, a zatim ubrzavajte tempo nešto plesnijim odabirom pjesama.

Planirate li u sklopu druženja i večeru, za vrijeme iste dobro bi bilo glazbu prigušiti kako bi se glas svake osobe za stolom mogao čuti te kako bi elementi poput hrane i druženja ipak bili u prvom planu.

Kako udovoljiti baš svima?

Postoje dvije vrste ljudi - oni koji vole božićne pjesme i oni koji ih ne vole. Da biste izbjegli sukob i okretanje očima na stoto preslušavanje "All I Want For Christmas", najbolji trik bit će odabir nešto manje poznatih božićnih glazbenih brojeva te glazbe koja instantno podiže raspoloženje i tjera na ples.

Kako pripremiti božićnu playlistu i udovoljiti svima? (фото 2)

Odličan odabir bit će, primjerice, Tame Impala ili Jungle, čiji zvuk može poslužiti kao odlična pozadinska glazba, ali i kao kvalitetan alat za podizanje atmosfere. Želite li pak u svoje božićno druženje ipak dodati malo blagdanske čarolije, pokušajte se fokusirati na klasične izvođače poput Binga Crosbyja i njegovu "Winter Wonderland", Deana Martina i "Baby, It's Cold Outside" te Davida Bowieja i njegovog "Little Drummer Boya". Pjesme poput "All I Want for Christmas" ili "Santa Claus Is Coming to Town" ostavite radio postajama.

Na kraju...

Uhvatite li višak vremena, pokušajte s kreiranjem čak dvije playliste, jedne posvećene isključivo božićnim hitovima, a druge nešto alternativnije na kojoj se zatim mogu naći čak i blagdanski rock hitovi poput "Little Saint Nicka" The Beach Boysa, "Merry Christmas" benda Ramones ili "Thank God It's Christmas" grupe Queen. Također, pripazite da trajanje playliste kako se iste pjesme ne bi ponavljale i do nekoliko puta, u priču po potrebi ubacite karaoke i naravno, u cijelom se procesu nikako ne zaboravite dobro zabaviti.

Kako pripremiti božićnu playlistu i udovoljiti svima? (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više