Search

Kako provesti ovaj vikend u Zagrebu?

Kako provesti ovaj vikend u Zagrebu?

Evo što sve nudi hrvatska metropola


Image: Pexels,
Bruketa&Žinić

Ponuda zabavnih zbivanja u Zagrebu ovog vikenda doista je bogata, a mi vam donosimo presjek svih događanja među kojima će svatko pronaći nešto za sebe

Za početak, u petak nakon posla, ali i do kraja vikenda, još stignete posjetiti More knjiga u parku Zrinjevcu gdje možete uživati u više od 100 besplatnih naslova i koktelima inspiriranim kultnim naslovima. U Art Parku pak počinje Nordijski festival koji ondje gostuje tri dana, a kroz koji će Švedska biti predstavljena kroz glazbu, književnost, hranu i stil života. Nakon toga, možete se uputiti na neki od brojnih tuluma koji se u petak održavaju u Zagrebu. U Funku od 22h glazbu pušta Ilija Rudman, u Garden Breweryju vas na Adriatic Coastingu čeka LukadeLux, dok u Katranu počinje trodnevni tulum pod nazivom Ljeto u KATRANu.

Ako pak niste zainteresirani za tulumarenje možete se uputiti u kina Tuškanac i Europa koja ovih dana ponavljaju neke od hit filmova iz protekle godine pa ovog vikenda ponovno možete pogledati "Patersona", "Nerudu", "Sve što dolazi", "Ustav Republike Hrvatske" i još niz naslova koje ste možda propustili ili ih želite pogledati ponovno. Obožavatelje kazališta razveselit će predstava "Izložak br. 49" koja je na rasporedu u petak i subotu u 21h u sklopu Ljetnih noći Teatra Exit na ljetnoj pozornici Muzeja za umjetnost i obrt.

Ljetne noći Teatra Exit

U subotu se očekuju temperature i do 34ºC pa dan provedite na nekom od zagrebačkih bazena na kojima se sada možete kupati cijeli dan za samo 15 kuna! Večer rezervirajte za koncert benda Detour na krovu Muzeja suvremene umjetnosti, pogledajte "Izložak br. 49" u MUO ako niste stigli u petak ili otiđite na otvorenje izložbe ilustratorice Tee Jurišić pod nazivom "Ne volim zalaske" koja vas čeka u Laubi. Kad su tulumi u pitanju, u subotu vas u Močvari čeka The Prodigy Party, u Masters stiže L tuneL crew, a u The Garden Brewery Bocca Sofistifunk.

Detour

Ako vam se svidio "Izložak br. 49", u nedjelju navečer u sklopu Ljetnih noći Teatra Exit u MUO možete pogledati predstavu "SHAKEspeare na EXit". Osim toga, u 21h imate priliku otići na Šetnju s Gornjogradskim coprnicama. Radi se o turističkoj turi na kojoj šećući gornjogradskim ulicama, saznajete između ostalog, kakve veze ima zagrebačko sjemenište s Črnom Školom te tko su Grabancijaši, tko su Kata Cankovica, Jela Rogačica i Magda Muhi, kako su tekla suđenja coprnicama, gdje su se one sastajale i što su tamo radile. Tko zna, možda saznate nešto što do sada niste znali o gradu u kojem živite.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više