Search

Kamo na ručak ili večeru za vikend? U Zagrebu se u posljednje vrijeme otvorilo nekoliko novih restorana

Kamo na ručak ili večeru za vikend? U Zagrebu se u posljednje vrijeme otvorilo nekoliko novih restorana

Istražili smo umjesto vas i donosimo sve detalje....


Image: PR

Vikendom se često nađemo u nedoumici kamo na ručak ili večeru, a kao odgovori nam se nameću manje više uvijek ista mjesta. I to nije nužno loše ako smo u nekom od gradskih restorana pronašli svoju gastro oazu s omiljenim jelima, ali s obzirom na to da se u posljednje vrijeme u Zagrebu otvorilo nekoliko novih mjesta, koja nisu u centru grada, a do kojih bih se isplatilo otići, donosimo vam ih i predlažemo u nastavku. Vjerujemo kako vam njihova lokacija neće biti prepreka, a što nude, gdje se nalaze i kako im izgledaju interijeri, doznajte u nastavku… 

Kantina MM

Kamo na ručak ili večeru za vikend? U Zagrebu se u posljednje vrijeme otvorilo nekoliko novih restorana (фото 1)

Kantina MM uređena je u industrijskom stilu, open-kitchen u sklopu vinskog podruma te čini idealno mjesto za održavanje različitih evenata, privatnih i poslovnih. Jedinstven dojam Kantine MM postignut je spojem željeza i tamne boje u kontrastu s toplijim nijansama sive i smeđe boje namještaja, a osjećaj topline prostora postignut je ambijentalnom rasvjetom. Tijekom uživanja u najkvalitetnijem vinu, mesnim i morskim proizvodima te delikatesama pažnju će vam plijeniti boce vina vlastite proizvodnje Mendek Selekcija Plavac Mali Barrique smještene na dvoetažnim policama koje čine umjetničku instalaciju (boce su pune vinom) te tako upotpunjuju prostor. Pomno odabrani detalji i vrhunska ponuda prehrambenih namirnica i vina čine ovaj prostor idealan za proslave i razna događanja intimnijeg karaktera. Kantina MM nalazi se u Ilici 424 u Zagrebu te je sjajno mjesto za isprobavanje brojnih kulinarskih demonstracija i prepuštanju trenutku čistog užitka premium hrane i vina.

Franko’s pizza & bar

Kamo na ručak ili večeru za vikend? U Zagrebu se u posljednje vrijeme otvorilo nekoliko novih restorana (фото 2)

Nova je zagrebačka gastro destinacija u Branimirovoj 71A, kojoj se ljubitelji pizze, iskreno vesele već neko vrijeme. Prema mnogima, pizza je jednostavno i brzo jelo, ali upravo je ta jednostavnost ponekad najkompliciranija. Danas, kada je konkurencija poprilično velika, najbitnije je zadovoljiti gosta i pripremiti mu rapsodiju okusa i namirnica, radi kojih će se naravno, rado vraćati. Posebna talijanska brašna vrhunske kvalitete, glavni su sastojak fermentiranog tijesta koje u Franko'su leži najmanje 48 sati prije nego što završi u ručno izrađenoj, prekrasno obloženoj krušnoj peći, koja je u ovom lokalu, definitivno kraljica i u čiji će impozantan izgled biti uprte oči svakog tko zakorači u ovu pizza oazu. Svi znatiželjni ljubitelji ovog najpopularnijeg jela na svijetu, u Franko'su će se susresti i uživati u pizzi s mortadelom od vepra s tartufima, kremom od pistacija te ostalim zavodljivim mirodijama. U ponudi je također zanimljiva mediteranska pizza koja u svom sastavu krije sastojke poput kozica, limete, namaza od tikve... Ako ste ovaj vikend raspoloženi za pizzu, ovo je naš prijedlog. 

Miki’s

Kamo na ručak ili večeru za vikend? U Zagrebu se u posljednje vrijeme otvorilo nekoliko novih restorana (фото 3)

Miki’s je zagrebačka priča koja ima svoju povijest, a koja se nastavlja u jednom novom vremenu. Prostor novog restorana koji podiže ponudu Novog Zagreba, u neposrednoj blizini jezera Bundek na adresi Brodska 1, odiše svojevrsnim "troterovskim" eklekticizmom. Spoj je raznih stilova naoko nespojivih, koji u ovom slučaju djeluju skladno, nadopunjuju se te stvaraju ugodnu i opuštenu atmosferu. Gastro ponuda također je svojevrsno putovanje stilovima s naglaskom na tradicionalna starozagrebačka jela u sinergiji s najnovijim trendovima svjetske kuhinje. Tu je i ponuda dnevne karte te brojne druge poslastice. Svaki dan u tjednu imat će svoje svježe pripremljeno jelo, a gosti će moći točno znati što se kojeg dana kuha. Ponedjeljkom će se kuhati gurmanske lazanje i vinski gulaš, utorkom osso bucco s knedlama od kruha, a srijedom pašticada s njokima. Što pripremaju vikendom doznajte sami!

Brenner

Kamo na ručak ili večeru za vikend? U Zagrebu se u posljednje vrijeme otvorilo nekoliko novih restorana (фото 4)

Novi život stare zagorske hiže i stoljetne tradicije pretvara se u gastro moment koji će vam se svidjeti na prvu. Brenner Grill & Restaurant smješten je na Zagrebačkoj cesti 194. Interijer ovog prostora namijenjen je cijeloj obitelji ili pak prijateljskim druženjima, koja uglavnom ostavljamo za vikend. Kada govorimo o hrani, meni je sastavljen od najboljih recepata kad su roštilj i domaća hrana u pitanju. Chef Tomo Čizmić godinama je bio zadužen za kuhinju restorana Lido, a u novom Brenneru spaja tradiciju i elemente najnovijih svjetskih trendova. Porijeklo namirnica ovdje je u prvom planu, pa je tako velika većina iz okolnih OPG-ova. Detalji poput velikih lustera ili mentalnih konstrukcija ovom prostoru koji neće ostati nezamijećen daju dodatni šarm. Dnevni ritam koji obiluje ponudom domaćih jela, za čas se pretvara u večer jednako ispunjenu ukusnim delicijama. Pa, ako ste u nedoumici, još jedan novi izazov je pred vama. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više