Search

Kamo za produženi vikend?

Kamo za produženi vikend?

Ideje za odlazak na ručak u prirodu


Tri dobra prijedloga za obiteljski ručak ako ga želite provesti na nekom lijepom mjestu okruženi prirodom

Još uvijek niste odlučili kamo ćete za produženi vikend? Bijeg u prirodu nama uvijek zvuči kao super ideja. Dodamo li k tome još i gastronomski užitak i obilazak zidina romantičnog srednjovjekovnog dvorca, naš plan je gotov. Tri savršena prijedloga za vikend daleko od gradske vreve donosimo vam u nastavku teksta.

Klet Kozjak – Kozjak 18a, Sveti Križ Začretje
Na brežuljcima Zagorja, sat vremena udaljenim od Zagreba, nalazi se Klet Kozjak, mirna oaza zelenila, čistog zraka i tradicionalne zagorske kuhinje. Ovdje ćete kušati jela pripremljena na jedinstven način, od domaćih namirnica obitelji Radovečki, vlasnika kleti. Na jelovniku se nalaze mnogobrojni zagorski specijaliteti poput domaćeg kozjeg sira i kruha iz krušne peći. Na livadi ispred imanja prostor je za dječju igru, a za one željne rekreacije tu su brdske ceste za šetnju i vožnju biciklom. Najpoznatiji zagorski dvorci i muzeji udaljeni su samo nekoliko minuta vožnje i također su naš prijedlog.

Kamo za produženi vikend? (фото 1)

Konjički klub Trajbar Team – Josipa bana Jelačića 199, Zaprešić
Konjički klub Trajbar Team nalazi se u Zaprešiću u neposrednoj blizini Zagreba. Smješten je u ugodnom prirodnom ambijentu okruženom travnatim površinama i šumom. Uključuje staze za jahanje i šetnju, a u sklopu kompleksa nalaze se i prostrana jahačka dvorana, bar i restoran. Restoran Potkova nudi jela domaće i međunarodne kuhinje, a iz raskošnog jelovnika posebno izdvajamo izbor primamljivih egzotičnih deserta koji će zadovoljiti svakog sladokusca. U blizini imanja nalaze se Novi Dvori, jedinstvena kulturno-povijesna baština grada, gdje možete razgledati kapelicu i dvorac, a na uređenom parku dvora možete se okušati i u igranju golfa.

Kamo za produženi vikend? (фото 2)

Seoski turizam Grešna Gorica – Taborgradska 3, Desinić 

Grešna Gorica seosko je domaćinstvo obitelji Podboj, a nalazi se na istoimenom brdu nasuprot srednjovjekovnog dvorca Veliki Tabor. Uz brdo Grešne Gorice veže se legenda o ljubavi Fridrika Celjskog i lijepe pučanke Veronike Desinić, po čijoj su zabranjenoj ljubavi Grešne Gorice dobile ime. U ponudi kleti nalaze se pažljivo birani zagorski specijaliteti, a ovdje možete uživati i u vinima iz okolnih vinograda. Vaš boravak na imanju upotpunit će i prostrana stoljetna hrastova šuma, kao i livada i domaće životinje koje su neizostavan dio seoskog života.

Kamo za produženi vikend? (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više