Search

Marina Ćosić osmislila je jedno od zanimljivijih mjesta u gradu pa još jednom dokazala kako se uz volju i rad zbilja mogu stvarati čuda

Marina Ćosić osmislila je jedno od zanimljivijih mjesta u gradu pa još jednom dokazala kako se uz volju i rad zbilja mogu stvarati čuda

Upoznajte vizionarku u čiji smo se Prostor zaljubili

Tekst: Lidija Lončarić


Image: Marina Ćosić

Poduzetna je žena sa smislom za lijepo, osmislila je jedan od onih projekata u koje se zaljublje na prvu i danas, zadovoljna svojim životnim odabirima, upravlja genijalnim mjestom kakva se rijetko pronalaze. Upravo zato, kontaktirali smo Marinu Ćosić i odlučili saznati više o njezinom Prostoru te čitavoj ideji koja iza njega stoji.

Marina je po struci inženjer računalstva, bavi se fotografijom i slikarstvom, sebe naziva poslovnom ženom, a iza svega toga krije se još i velika vizionarka, romantičarka i sanjarka. Njezin je životni put, zaključili smo po završetku razgovora, zbilja teško pretočiti u nekoliko internetskih redaka. No kako njezinu priču itkekako vrijedi ispričati, odlučili smo pokušati.

"Puno nije lako staviti u malo", rekla nam je i sama odmah na početku kada smo je zamolili da nam otkrije nešto više o sebi, a onda ipak započela svoju više nego zanimljivu priču.

Marina Ćosić osmislila je jedno od zanimljivijih mjesta u gradu pa još jednom dokazala kako se uz volju i rad zbilja mogu stvarati čuda (фото 1)

Kada je prije nekoliko godina krenula istraživati Instagram, pronašla je nekoliko kreativnih pojedinaca čiji su je poslovi instantno inspirirali. Nakon karijere koju je ostvarila pokretanjem vlastitog malog posla, odlučila je stvoriti nešto još upečatljivije, svoj brend koji će objediniti sve ono što voli. A voli stvarno puno toga.

"Odlučila sam stvoriti svoj brend i baviti se svime onime što volim - pisanje, fotografija, stiliziranje, kuhanje, pletenje, vrtlarenje, povratak sebi i prirodi. Tako je nastao Oil on paper blog kao podrška ili nastavak mom Instagram profilu @marina.cosic, tako da sam svoj posao skrojila sama, po svojoj mjeri, i zapravo nema jasne obrise, nego se razvija kako i ja rastem.

Radim na promociji osobnog razvoja na svim razinama i širenju pozitivne energije kroz sadržaj koji kreiram, a svojim programima i projektima želim ostaviti pozitivan trag, pomoći drugim ženama da izađu iz kutija u koje su se stavile, paze i njeguju svoje cijelo biće i ostvare živote koje priželjkuju i zaslužuju. Trenutno radim na jednom online tečaju koji će izaći prije ljeta i koji će pomoći kreativnim ženama koje žele pokrenuti svoj posao da izađu iz sjene, samopouzdano se predstave na društvenim mrežama i u online svijetu općenito, te da budu najbolja verzija sebe. Bit će zanimljivo", otkrila nam je Marina.

Marina Ćosić osmislila je jedno od zanimljivijih mjesta u gradu pa još jednom dokazala kako se uz volju i rad zbilja mogu stvarati čuda (фото 2)

Tu negdje nastala je ideja i o Prostoru, projektu koji nas je zainteresirao kada smo prošlog mjeseca naišli na genijalan događaj koji se u istom održavao. Nekoliko je food blogerica, naime, upravo u Prostoru organiziralo prvi hrvatski Props buvljak kako bi s ostalim zaljubljenicima u kuhanje i fotografiju razmijenile rekvizite, ideje, iskustva i, najvažnije od svega, ljubav prema onome što vole. Kada smo, nakon kratkog istraživanja, otkrili što zapravo Prostor zagovara, oduševili smo se. Marina nam je zatim sve to objasnila na još jedan zanimljiviji način.

"Prostor se dogodio spontano i nije bio u planu. Kako je moj muž u projektiranju i arhitekturi, a oboje volimo lijepo izvana i iznutra, često smo se pitali zašto neki lokali koji se otvaraju u gradu vrlo brzo budu i zatvoreni. Promatrali smo, u nekim prostorima uživali često i zamišljali što bismo mi radili da imamo svoj prostor. Tu ideju o nekom prostoru koji bismo uredili pretvorili smo u viziju i počeli se ponašati kao da ćemo ga jednom i imati. Pa smo ga tako na kraju i manifestirali. Već smo imali ured u 'kvartu Martićeva' i dobro smo se osjećali u tom dijelu grada koji je nekako pitom i pun zanimljivih pojedinaca, pa je bilo logično da se tamo pojavi. Bilo što drugo ne bi bila opcija za nas. Ovaj prostor nam je legao na prvu i nismo si postavljali nikakva pitanja.

Kako da vam kažem - moj muž i ja ne radimo na način na koji radi većina ljudi. Nemamo zacrtane ciljeve do kojih moramo stići, nego vizije koje želimo oživjeti. Živimo život kakav želimo živjeti, ne trčimo za ničim jer smo se oboje ostvarili i pronašli. Imamo viziju nekih stvari koje želimo napraviti, ali prilagođavamo strategiju kako do toga doći. Tako je i Prostor dio naše osobne priče i našeg osobnog rasta i mislim da ne postoji ništa slično kod nas."

Marina Ćosić osmislila je jedno od zanimljivijih mjesta u gradu pa još jednom dokazala kako se uz volju i rad zbilja mogu stvarati čuda (фото 3)

Kada su napokon pronašli prostor o kakvom su maštali, Marinin je muž bio zadužen za ono dubinsko preuređenje istog. Ideje su, kako kaže, kovali zajedno pa su se tako našli na pola puta i Marina je na kraju, svojim maštovitim razmišljanjem stavila onu posljednju točku na i, koja je zatim cijeli prostor učinila i više nego ugodnim, dizajnerski zanimljivim i toplim mjestom.

Dodaje i kako ne zna nikoga tko se ovako impulzivno odlučio na nešto slično poput njih te priznaje kako je za sve trebala poštena doza hrabrosti i ludosti, no na onoj neopipljivoj razini, objasnila nam je Marina, znali su da je upravo Prostor ono što im treba za sve njihove buduće aktivnosti.

"Danas je Prostor prvenstveno moj studio u kojem radim kad ne radim od doma, prostor za moje kreativno izražavanje, radionice, tečajeve, susrete istomišljenika. Nije mu namjena održavanje evenata, iako ih je bilo nekoliko pa me uglavnom pitaju mogu li ga unajmiti, no time se ne bavimo. Prostor je moj prostor za rad, moj umjetnički studio, jednostavno prostor za stvaranje i oživljavanje ideja koje dobijem", rekla je Marina.

Trenutno u Prostoru jednom mjesečno održava tečaj Instagram za početnike, a uskoro kreće i Brendiranje na Instagramu ili Instagram za one kojima je potrebno malo više. Kaže kako je feedback na prvu radionicu bio odličan te da jedva čeka baciti se na stvaranje novog sadržaja. Zanimljivo je spomenuti kako je Prostor otvoren upravo Marininom izložbom "Mjesecima", zatim je tu bio i Pop up sale event prije Božića, a onda i sjajan, već spomenuti Props buvljak s blogericama.

Prošli je mjesec, dodaje, po prvi put organizirala i meet up za žene u online biznisu, a ideja je bila okupiti, upoznati, družiti se, podijeliti iskustva i stvoriti malu zajednicu snažnih, ostvarenih žena. Taj je projekt nazvala "Mjesečnica" i u Prostoru će se održavati jednom mjesečno, svakog prvog utorka u mjesecu. Ono što ju iznimno veseli jest činjenica da se na iduće zakazano druženje prijavilo duplo više zainteresiranih nego za ono prvo.

A sam Prostor? Osim što je oaza kreative, pozitivnih vibracija i mjesto za one s konkretnim idejama, ujedno je i jedan od ljepše uređenih prostora na koje smo u posljednje vrijeme naišli. Opremljen je s malo namještaja tako da ga se brzo može transformirati te je, kako nam je rekla Marina, odlično mjesto za brand photoshootinge koje radi za klijente. Ovdje se, naime, lako prilagoditi potrebama klijenata i u nekoliko poteza stvoriti sasvim drugačiji ugođaj od onog prethodnog.

Marina Ćosić osmislila je jedno od zanimljivijih mjesta u gradu pa još jednom dokazala kako se uz volju i rad zbilja mogu stvarati čuda (фото 4)

"Prostor ima svoj život koji se isprepliće s našim osobnim. Ne znam u što će se pretvoriti jer je nemoguće predvidjeti putanju kojom ćemo se kretati. Gradit ćemo kuće za život, uređivati interijere koji će podržavati cjelovitost, educirati, inspirirati i poticati pozitivne pomake na svim razinama.

Želja mi je ponuditi ljudima sadržaj, nešto duboko što će ih dotaknuti i potaknuti na promjenu, a ne samo lijep omot koji će skupo platiti. Prostor ne doživljavam kao trend, već kao transformaciju. Biram ljude s kojima želim raditi i okružujem se onima koji me inspiriraju i s kojima se međusobno podržavam. Ništa drugo me ne zanima.

Odlučila sam stvoriti posao koji mi daje slobodu u svakom pogledu, pa tako i u biranju klijenata s kojima ću raditi. Ne vodim se zaradom, slavom, trendovima ili postignućem radi stizanja na odredište, već živim život duboko, svjesno, prisutno i učim iz svega, svaki dan. Nije mi cilj napraviti bilo što za bilo koga, nego u suradnji s klijentom napraviti nešto kvalitetno iz čega ćemo oboje dobiti, davanjem i primanjem. Jedno bez drugoga ne ide, i iz toga nastaje obilje.

Prostor nije samo fora mjesto. Oko njega i u njemu stojimo moj muž i ja međusobno se ispreplićući u… ne mogu reći u poslu i privatno, nego jednostavno u življenju. Život brzo prođe. Na kraju se sve svede na to koliko ste živjeli svaki dan. Ja biram puninu, ljubav, dobro, zahvalnost, inspiraciju i obilje. U Prostoru i izvan njega", rekla nam je na kraju Marina Ćosić i na najljepši način zaokružila priču o svom projektu pa sebi i nama još jednom dokazala kako danas zbilja baš ništa nije nemoguće kada su vizija i ciljevi jasni. Sretno Marina, nadamo se da Prostor čeka još puno divnih priča.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više